SKS wou na twee nederlagen opnieuw aanknopen met een overwinning. De laatste in het klassement Alberta was een haalbare kaart,  maar in voetbal is alles mogelijk. De ploeg uit Geel ging er van in het begin stevig tegen aan en wou zeker niet verliezen.

De blauwwitten, voor de gelegenheid in het zwart, kregen enkel mooie kansen maar telkens werden deze niet benut. En zoals het in voetbal vaak gebeurt, wie niet scoort krijgt het deksel op de neus. In de 18’ was het zo ver. Kapitein Noël Kerckhofs van Alberta, maakte er 0-1 van. Hij had wel om zijn vervanging gevraagd wegens kwetsuur en moest direct na zijn doelpunt het veld verlaten.

Na 20’ moesten de bezoekers met 10 man verder toen Bert Coeckx de doorgebroken Sukmuang, alleen op doel af, neerhaalde.

Tjen kreeg enkele minuten later een mooie kans maar zijn vizier stond niet zo scherp als de voorbije weken. Op het halfuur speelde Nijs met een gemeten pas Kyle Van Den Broeck aan en die maakte het prachtig af 1-1.   Alles te herdoen. Vanaf de gelijkmaker was SKS de betere ploeg. Ruststand 1-1.

In de tweede helft kwam SKS sterk uit de kleedkamer. Dat resulteerde al na 2’ in een doelpunt. Steven Nijs kapte knap zijn tegenstrever uit en plaatste de bal in de hoek, 2-1.

De thuisploeg was nu heer en meester maar de verlossende voorsprong kwam er niet. Doelman Dillien van Alberta speelde een beresterke partij. Herentals moest tot een kwartier van het einde wachten op zekerheid. Simon Van Hoolst maakte er 3-1 van.

SKS speelde met  : Mertens B.,  Van Loy L., Van Looveren P., Vannuffelen A., Wittenberg T.,  Van Hoolst S.,  Van den Broeck K., Peeters J., Nijs S., Sukmuang T., Baeten M., Wuyts F.,Withofs T. en Francis Jay.

Volgende week zondag 14/12 om 14.30u de eerste match van de terugronde, thuis tegen Meerle.