Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals baalt na thuisverlies tegen leider K.V. Balen : 1-3

SKS Herentals is er niet in geslaagd te stunten tegen Verbroedering Balen, de leider in 3e provinciale C. De promovendus speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd en kwam halfweg de eerste helft zelfs op voorsprong (1-0).  Maar uiteindelijk moest SKS toch zijn meerdere erkennen in een efficiënter Balen.

'De vinnige bezoekers begonnen met veel drive aan de wedstrijd, maar de defensie van SKS ving hen goed op', zegt home coach Gerd Heylen.  'De 1-0 viel ietwat uit de lucht. Rond de 25e minuut drukte Arnout Geens door op het middenveld. Hij bediende Ruben Van Bael op rechts, maar zijn poging werd nog net afgeblokt. De daaropvolgende corner kwam bij Leon Szalega terecht, en diens afgeweken schot belandde wel in het Balense doel.

Het sein voor de thuisploeg om in zichzelf te geloven en de leiders op de huid te zitten. Jason Verschaeren moest rond het halfuur wel nog een Balense poging van de lijn keren, maar het veldoverwicht was plots voor SKS. Toch maakte Balen nog voor de pauze gelijk, zij het met dank aan de wedstrijdleiding. Na een licht contact buiten de zestien ging een Balense aanvaller enkele meter verder tegen de grond. De scheidsrechter negeerde het advies van de lijnrechter en wees naar de stip, tot grote consternatie van de thuisaanhang. Lennert Thoelen zette de penalty feilloos om. Ruststand 1-1.

Ook na de rust was het verschil in het klassement amper te merken, al was het wel Verbroedering Balen dat voor de gevaarlijkste prikjes zorgde. Een eerste doelpunt werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 78e minuut slalomde Simon Paesen richting zestien, vanwaar hij knap in de bovenhoek knalde: 1-2. Niet veel later bezorgde Domien Paesen de thuisploeg de doodsteek met een rake vrije trap rond de muur: 1-3.