Wie 's avonds af en toe langs de Olympiadelaan passeert, ziet steevast veel volk om en rond de terreinen van SKS Herentals.

De Herentalse voetbalclub telt intussen bijna 500 leden, waarvan er steeds meer en meer met de fiets naar de club komen. "Wij kunnen alleen maar aanmoedigen dat onze leden op een sportieve manier naar onze club komen, maar het moet op een veilige manier kunnen gebeuren." – zegt voorzitter Gerrit Van Nueten.
Daarom besliste de club om zelf actie te ondernemen en te sensibiliseren.

"Deze week werden er aan de fietsenstalling fietslichtjes en fluohesjes uitgedeeld aan onze leden", weet Vincent Peters, die de sociale projecten ondersteunt bij SKS.
De club zet op deze manier voetbal alweer in als middel, om zo haar leden te sensibiliseren.

"Uiteraard is het de bedoeling dat ze deze lichtjes en fluohesjes ook gebruiken telkens gebruiken als ze in het donker de weg op gaan."

Veiligheid van onze leden is de eerste prioriteit

"We stelden samen met enkele jeugdtrainers en bezorgde ouders vast dat veel fietsende kinderen te weinig of niet zichtbaar zijn op hun fiets."
De club stuurde reeds meermaals berichten naar ouders omtrent dit probleem. Vaak met goed gevolg, maar ook vaak zonder resultaat.

"De fietspaden aan de Olympiadelaan liggen er 's avonds tijdens deze winterse dagen donker en niet al te best bij.  Het is dus niet enkel belangrijk voor hun zichtbaarheid, maar ook om zelf een beter zicht te krijgen op de baan.

Uiteindelijk is onze eerste prioriteit de gezondheid en veiligheid van onze leden. Vandaar dat we nu zelf actie hebben ondernomen.", aldus Vincent Peters

Samenwerking met sponsors

Om dit project in de praktijk waar te maken, ging de club ten raden bij haar sponsors. Zo werden er lichtjes geschonken door Veloshop Herentals en de fluohesjes door garage KIA Peeters.
"Sponsors vinden het fijn dat we met dit soort initiatieven komen. Ze kunnen op deze manier naast het financiële, ook op een alternatieve manier sponsoren en zo rechtstreeks bijdragen aan de veiligheid van onze leden", aldus de voorzitter van SKS.