SKS Herentals begon fel aan de wedstrijd op een bevroren grasmat. Al na 3' mocht de thuisaanhang juichen na een flater in de Bouwel-verdediging : 1-0, Van Den Brande.

De vreugde was van korte duur. Bouwel scoorde na 7' de gelijkmaker langs Huysmans, 1-1 (10').  Op het half uur dikte Wagemans nog aan : 1-2, (28').

Tijdens de 2e helft kreeg een sterker Herentals 3 open kansen, maar zonder afwerking.  Smolders zette Excelsior in de 65' op rozen na een uitschuiver van de thuisverdediging, 1-3.  Ook de eindstand.

Leo Van Thielen : 'We zijn tevreden'

'De 1-0 was een domme flater van onze verdediging, dat kan gebeuren', zegt een tevreden Leo Van Thielen, sportief verantwoordelijke Excelsior Bouwel.

'De jongens hebben gauw de gelijkmaker kunnen scoren, en nog de 1-2 voor de koffie.  Dat gaf al een geruststellend gevoel.  De 2e helft hebben we gecontroleerd gespeeld maar SKS kreeg wel enkele open kansen.  Volgend weekend wacht de thuisconfrontatie tegen Wezel.'

Lieven Verheyen : 'Ook vorige matchen hadden we meer verdiend'

'Vorige matchen hadden we meer verdiend', reageert Lieven Verheyen, SKS-coach. 'Vandaag kwamen we snel op voorsprong, maar dat was van korte duur.  Dom balverlies, onzuiver uitvoetballen én een uitschuiver kostten ons de 1-3. Onze jongens bleven er echter in geloven en dat siert hen.  Zondag trekken we naar Arendonk.  Ook weer een moeilijk treffen.'

Vrieskou deert de échte supporter niet

Heel wat supporters trotseerden de barre koude. Ook de fans van Exc. Bouwel. Ze gingen allemaal graag op de foto, en dan snel op weg naar een versterkend  borreltje in de bomvolle kantine.  Voetbal kan mooi zijn, ook op een winterse zaterdagavond.

Doelpunten: 2' Van den Brande 1-0, 10' Huysmans 1-1, 28' Wagemans 1-2, 65' Smolders 1-3.