SKS Herentals had een complete off day zonder echt uitgespeelde kansen.  Het verloor tegen naaste concurrent het jonge  Exc. Vorst met 1-4.  Vorst komt nu op gelijke hoogte met SKS.  Het behoud is verder af dan ooit met nog 2 wedstrijden te gaan : op AC Olen en op 1 mei thuis tegen Broechem.

Blauw-wit toonde de 1e helft helemaal geen inzet en werd volledig weggespeeld.  Al na 4' keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, 0-1 (Van Genechten) na dom balverlies.   SKS verdedigde stug.  Van Genechten kwam alleen voor doel en prikt z'n tweede, de 0-2 binnen (14'). 

Bjorn Swerts blonk de hele match uit.  Hij kon in de 16' tot 1-2 milderen op aangeven van Tjen Sukmuang  uit een vrijschop.   Na een knap samenspel van de bezoekers schoof  Van Genechten z'n 3e binnen,  1-3  (39').  De koffie bracht geen soelaas voor The Harp-boys.  De match kabbelde op en neer.  De Vorst-goalie moest een stevige parade uit de mouw schudden voor een kopbal van Swerts ('72).  Bij een geharrewar binnen de 16 gaf de thuisploeg in de 78' nog maar eens een doelpunt weg in cadoverpakking, 1-4 (Hendrickx).  Wedstrijd gespeeld, Vorst was verdiend winnaar.

Reacties op nakende degradatie

Een teleurgestelde SKS-trainer Jos Van Peel : 'Er volgen nog slechts 2 wedstrijden : op AC Olen en dan op 1 mei thuis tegen Broechem.  Het team had vandaag een complete off day,  blauw-wit acteerde zonder enige inspiratie tegen onze naaste concurrent. Het was de laatste kans om het degradatiespook te ontlopen.'

SKS-voorzitter Eugène Pluys : 'We hebben het afgelopen seizoen er alles aan gedaan om snel punten te sprokkelen, maar dat heeft weinig opgebracht.  De spelers moesten het waarmaken op de grasmat, maar dat is uitgebleven.  Spijtig voor de supporters en de medewerkers.  Misschien moeten we nog een testmatch spelen, dat vleugje hoop blijft dus wel'.

Met dank aan Louis Pelsmaekers SKS / beelden Guy Verellen.