U bent hier

SKS Herentals : extra voetbalterrein aan Netepark

Herentals
28.08.2020 - 11.23u
Door: Herman Gezelle

KSKS Herentals mag bij het gebruik van het bestaande voetbalterrein aan het  recreatiedomein Netepark een extra terrein gebruiken.  Op die manier kan de club het gebrek aan speelcapaciteit opvangen.

SKS Herentals van oudsher aan de Olympiadelaan kent een stevige groei vooral bij de jeugdafdelingen. Het nadeel is dat de club maar over een beperkt aantal grasvelden beschikt om al die jeugdteams een volwaardige kans op speelplezier te gunnen.

Om dat op te vangen, wordt de vierdeprovincialer nu de prioritaire gebruiker van een recreatieveld bij het nabije Netepark, dat de club eerder al huurde.

Voorzitter Gerrit Van Nueten van SKS Herentals : 'Dat veld is momenteel recreatief en voldoet niet aan de hoge standaarden van onze club.  Dankzij de voorrangsregeling kunnen we nu verder investeren in faciliteiten om het jaarlijks in te zaaien, zodat alle jeugdspelers volwaardig kunnen trainen.

We investeerden al €25.000 in een volledige heraanleg en een vergroting naar de officiële afmetingen van de Belgische voetbalbond. Er zijn nieuwe ballenvangers en doelen, de verlichting volgt de komende weken.' 

Nieuwe locatie voor SKS?

'Op termijn gaan we als gemeente samen met SKS op zoek naar een nieuwe locatie voor de club, want de provincie plant een herinrichting van het gebied aan de Olympiadelaan', laat burgemeester Mien Van Olmen weten. (gvn)  Foto : het SKS-team seizoen 2020-2021 / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto