SKS Herentals heeft na een bewogen wedstrijd toch nog 1 punt uit de brand kunnen slepen.  Wat een droomstart voor blauw-wit moest worden (3-0 na 36'),  mondde bijna uit op een zware desillusie. SKS counterde vlot, maar zakte na een halfuur wat in.  Slag op rust hadden de bezoekers de achterstand al gemilderd tot 3-2.    In de 25e minuut keek Gunter Bleyens tegen rood aan na een zware fout.   Michael Baeten onderging hetzelfde lot (2x geel) na aanhoudend protesteren (75').  De thuisploeg moest met 9 verder, een zware klus bleek. Met een gelijke stand 3-3 (63') en nog een kwartier te spelen, gaf de bezoekers vleugels met kansen in overvloed.  SKS-goalie Filip Wuyts kon echter erger voorkomen met enkele knappe parades. Blauw-wit mag blij zijn met dit broodnodig puntje.

Trainer Kevin Pauwels : 'Ik moet de boys feliciteren. Hadden we geen 2x rood gepakt, dan hadden we zeker voor de overwinning kunnen gaan.  Er was inzet genoeg.  In het klassement verdienen we een betere plaats.  Nu hebben we wel alweer een zware kaartenlast, maar we komen er wel door.  Zondag wacht de verplaatsing naar Zandhoven, ook geen makkie, want onze doelman is dan ook geschorst.'

Extra verslag Patrick Van Looy
'NIET GEKREGEN WAT WE VERDIENDEN'

"Als er één ploeg, de drie punten verdiende,was het vandaag
toch wel SKS.Na de desastreuse wedstrijd van verleden week,
zagen we vandaag het Sks dat we willen zien.Het tactisch plan
dat onze trainers op poten gezet hadden klopte tot in de puntjes.
Halle wist van geen hout pijlen maken en werd van het kastje
naar de muur gespeeld. Na 15min. stonden we dan verdiend 2-0
op voorsprong door doelpunten van Sukmuang en Baeten.
Na 17' moest SKS met tien verder na de
uitsluiting van Gunther Bluys. SKS bleef de wedstrijd in handen houden en kwam na 38' zelfs op een 3-0 voorsprong door Sukmuang.
In een tijdsspanne van vier minuten kreeg SKS daarna 2
doelpunten rond de oren en ging SKs met een voorsprong van 3-2 rusten.
Na de rust,wat wel te verwachten was,komen we onder een
hevige druk te staan van de bezoekers. Na de uitsluiting van Michael Baeten moest SKS met negen verder. Halle maakte daarvan gebruik om de 3-3 te maken. SKS hield stand, ook al liet de scheidsrechter 7' overspelen. SKS kreeg daarin nog zelfs de kans om 4-3 te maken.