Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals houdt met 10 man stand tegen Wortel : 1-1

SKS Herentals
Vier dagen na de 0-1-nederlaag tegen Linda Olen kreeg SKS Herentals KVNA Wortel op bezoek, dat 6 op 6 had behaald in de eerste twee competitiewedstrijden (3e Prov. C).
 
'SKS (1 op 6) toonde zich minstens de gelijke van de bezoekers, maar na de vroege kans voor Daan Delrue (buitenkant paal) leverde het steriele overwicht amper uitgespeelde kansen op. Toen Arnout Geens iets voorbij het halfuur in korte tijd 2 keer geel kreeg - waarvan de 2e bijzonder licht - wist de thuisploeg dat het nog een moeilijke wedstrijd zou worden.
 
Ondanks de man-meer-situatie maakte Wortel weinig aanstalten om het spel naar zich toe te trekken. Rond het uur trof het wel de paal, maar die kans viel ietwat uit de lucht. Niet veel later zorgde SKS ook voor wat dreiging. SKS-aanvaller Christof Van den Brande werd diep gestuurd en was sneller op de bal dan de doelman van Wortel, maar die kreeg vreemd genoeg de fout mee.
 
Frustratie bij de thuisploeg, die gaandeweg toch onder druk kwam te staan. Tot tweemaal toe mocht SKS de reflexen van doelman Jens Maes dankbaar zijn.  Toen Dockx de 0-1 op een presenteerblaadje kreeg aangeboden na een slecht weggewerkte voorzet, trapte hij onbesuisd over.
 
SKS, dat desondanks toch het meeste balbezit had, creëerde tussendoor maar een paar kansen. Eerst week een gevaarlijk schot van Jef Verlooy af op een verdedigend been - net over het doel. Op de twee corners die daarop volgden, was het telkens 'net niet'.
 
Al bij al mag SKS blij zijn met een puntje, zeker na die vroege rode kaart. "We mogen zeker niet ontevreden zijn over deze wedstrijd. We hadden al meer verdiend dan de 2 op 9 die we nu behaald hebben. Maar als we zo voortdoen, zal het geluk wel eens aan onze zijde zijn", klonk het onder douche in de SKS kleedkamers. (GVN-foto SKS)
SKS Herentals

Deel dit artikel