Clubicoon en SKS-legende Lowieke Cloots is vannacht overleden.  Hij werd 77 jaar. 'We zijn zeer aangeslagen, Lowieke was dagdagelijks op de club', zeggen SKS-voorzitter Gerrit Van Nueten en Steven Haest, sportief manager. 

'Hij was zo'n warme persoon die waar kon altijd een handje toestak.  Iedereen zal hem herinneren als die goedlachse man die tegen Jan en alleman een praatje deed.

We bekijken ook intern hoe wij Lowieke nog een gepast eerbetoon kunnen geven daar dit nu in tijden van Corona niet kan.

Onze jongerenwerker Vincent heeft Lowieke nog gehad als jeugdtrainer en heeft nog een gepast tekstje geschreven met zijn befaamde woorden en uitspraken:

'Dag lieve vrienden,'
Met die woorden begroette Lowieke iedere bezoeker die naar onze eerste ploeg kwam kijken. Het is moeilijk te vatten dat een zaterdagavond op SKS vanaf nu op een andere manier zal starten.
Een trainingsavond op maandag ging steevast over de wedstrijden van het voorgaande weekend. 'Godverdoeme, ze hemme ferm gespeld. En volgende week is 't tegen Oewele... dan zullen ze verdekke terug uit hun pijp moeten komen.'
We zullen het optimisme en de humor van Lowieke nooit vergeten. De leegte zal enorm voelbaar zijn.
En wie gaat er nu aan ons allemaal vragen hoe dat het nog in de liefde is?
Het is allemaal veel te snel gegaan, Lowieke. We zullen je missen!'

De uitvaartdienst van Louis Cloots heeft plaats op vrijdag 27 november om 11u - je kan het afscheid van Louis live volgen via https://iframe.dacast.com/b/181691/c/568530 paswoord: LouisC 

Begr.Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals - tel. 014/23 10 67 - info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Veel sterkte en innige deelneming aan de familie en de vele vrienden - namens het Nnieuws-team.

Foto's Nnieuws.