Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals - KFC Beekhoek Sp. 3-1 : 'Overtuigend SKS pakt 3 belangrijke punten'

'Na twee opeenvolgende nipte uitnederlagen heeft SKS Herentals weer aangeknoopt met de overwinning. Niet toevallig op eigen veld. Slachtoffer van dienst: KFC Beekhoek Sport, dat vijf punten meer had in het klassement.

De bezoekers begonnen het felst aan de partij, wat meteen een aantal grote kansen opleverde. Maar SKS-doelman Jens Maes stond telkens pal. Eenmaal die eerste aanvalsgolf was gaan liggen, nam de thuisploeg steeds meer het heft in handen. Na een combinatie met Jef Verlooy en Jonas Peeters trapte Thomas Branckaerts knap de 1-0 in de linkerbenedenhoek, en ook daarna sprokkelde SKS een aantal pogingen bij elkaar die het doel misten.

Dan waren de tegenprikken van Beekhoek iets doelgerichter. Maes had werkelijk een begenadigde dag, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een goed geplaatst schot.  Ruststand: een billijke 1-1.

In de tweede helft leek SKS de enige ploeg die wilde winnen, maar pas een kwartier voor het einde werd dat overwicht omgezet in een goal. Al had SKS daar wel de hulp voor nodig van een Beekhoek-verdediger, die bij een corner de bal in eigen doel verlengde: 2-1.

In het slot hield de thuisploeg het hoofd koel. En toen een voorzet van Jonas Peeters op een Beekhoekse arm belandde, kreeg SKS nog een penalty. Een kolfje naar de voet van Jonas van Gestel: 3-1. De buit was binnen.

In de slotminuut bekroonde doelman Maes zijn topwedstrijd nog met een ultieme save, maar deze belangrijke zege was de verdienste van de hele ploeg. Met een collectief oerdegelijke prestatie heeft SKS Herentals zich weer wat meer gemoedsrust bezorgd.'  Thijs Delrue/ N.

 

Deel dit artikel