SKS Herentals - KFC Ezaart Sport eindigde op een verdiende 3-punter voor de Heylen-boys.  Man van de Match werd Jeff Verlooy die in de allerlaatste minuut het winnende doelpunt scoorde.  Zo komt SKS Herentals mee de leiding in 4e Prov F.

'Thriller van formaat'

Groot feest aan de Olympiadelaan met zo'n 300 uitzinnige fans na een thriller van formaat.  Beide teams begonnen meteen sterk aan de wedstrijd die, bij verlies van de bezoekers, SKS co-leider zou maken.

'Ezaart domineerde het eerste halfuur met tempo en agressie,' zegt een ontzettend tevreden SKS-coach Gerd Heylen.  'Heel wat kansen aan beide kanten, maar geen afwerking.  Ruststand 0-0.

Het was wachten tot 20 minuten na de koffie toen dé vonk in de match voor spetters zorgde.  Huygens schoof in minuut 65' na corner scherp binnen : 0-1. Een lokaal positiefoutje. Thuisdoelman Maes had geen verhaal.

SKS-coach Gerd Geylen begon te schuiven en voor vervanging te zorgen.  De ingevallen Van Gestel kopte 5 minuten na de openingstreffer de gelijkmaker binnen (70', 1-1).  Nog 20 minuten op de tanden bijten voor beide teams.  Eén misstap zou hen heel zuur opbreken.

Het feest voor de thuissupporters begon pas in de allerlaatste reguliere speelminuut.  Jeff Verlooy, jawel die, kopte briljant de 2-1 binnen (89').

In blessuretijd kregen de bezoekers nog 3 hoekschoppen, maar SKS hield stand :  2-1.'

Een uppercut voor de Mollenaren van coach Raphaël Lodeweyckx, maar een historische opsteker voor de SKS-boys van voorzitter Gerrit Van Nueten.  Tot de late uurtjes was haast niemand bereikbaar voor 'zinnige' commentaar.  Dat mag, als je mee aan de leiding komt.

SKS-coach Gerd Heylen : 'De jongens hebben alles gegeven, de vervangingen rendeerden meteen'

'Ik ben bijzonder fier op m'n jongens', lacht een very happy SKS-trainer Gerd Heylen.  'Ze hebben alles gegeven. De vervangingen rendeerden meteen, met de schitterende 2-1 van onze goalgetter Jeff Verlooy.

Met nog 3 matchen te gaan blijft het ontzettend spannend in onze reeks.  Het verschil met nummer drie Grobbendonk is maar 2 punten, met nummer vier Pulle, 3 punten.  Dus alles kan nog.

Volgende week naar Pulderbos, dan volgt nog uit naar Olen United, en de slotmatch op zondag 1 mei thuis tegen Alberta, uit de kelder van het klassement.

SKS Herentals blijft een unieke club, de warme sfeer.  Iedere speler, medewerker, technische staf, vrijwilliger is 100% betrokken en wordt gewaardeerd.  Ik voel me hier thuis, net zoals het héle team.

Het zou tof zijn zouden we promoveren, maar iedere match moet gespeeld worden, dat is de gouden regel in voetbal.  We zien wel', besluit Gerd Heylen.