KFC Herenthout startte sterk en scoorde snel. SKS Herentals kwam op karakter en via een omgezette strafschop van Eder terug tot 1-1 en geraakte nog voor de rust op 2-1. Herenthout had toen al wel 3 open kansen gemist.

Thys bracht de bezoekers al na 10' op 0-1. Eder maakte gelijk en Van Peer scoorde de 2-1.

Na de rust maakte Vermeyen al snel gelijk. Wouters en Luyten scoorden de 2-3 en 2-4 (89') (zie foto's, klik op fotogalerij).

SKS Herentals – KFC Herenthout: 2-4

KFC Herenthout heeft nog eens mogen proeven van een (verdiende) overwinning. Op het veld van SKS werd het 2-4.
KFCH nam de wedstrijd meteen in handen en de thuisploeg had het moeilijk. Herenthout kreeg goede kansen, maar de laatste pas was telkens net niet genoeg om een doelpuntje te kunnen maken. Op het kwartier was het dan toch raak. Een voorzet van Luyten werd door Thijs met een sliding in doel gedevieerd (0-1). De bezoekers lieten de touwtjes nadien wat losser, maar kregen toch nog enkele kansjes, zonder succes. SKS begon nadrukkelijker in beeld te komen en op vijf minuten van de rust kreeg het zelfs een strafschop. De thuisaanvaller faalde niet en 1-1. Slechts enkele minuten later, vlak voor rust, kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. De bal geraakt maar niet weg uit de Herenthoutdefensie en op de rand van de grote rechthoek werd de bal hard in doel getrapt (2-1). Met deze stand gingen we rusten.

Na de rust opnieuw Herenthout dat de bal opeiste. Het kon na tien minuten de gelijkmaker al scoren via Vermeyen. Een gelijkspel was niet voldoende voor KFC, dus de zoektocht naar het derde doelpunt bleef verdergaan. Hiervoor was het wel wachten tot een kwartier voor tijd. Wouters draaide zich goed vrij en kon via een defensief been de bal in doel kadreren (2-3). Vlak voor tijd kon de ingevallen Van Dael de overwinning veilig stellen door het verlossende vierde doelpunt te scoren. Een 2-4 overwinning voor KFCH dat opnieuw wat vertrouwen kan tanken voor de derby tegen Bevel volgende week.