In de spannende regionale derby pakte SKS Herentals leider  KFC Mol in met 4-2. In een goed gevuld SKS-stadion maakten de Heylen-boys er een verdiende overwinning van : 4-2.

SKS blijft voorlopig op de 5e plaats met 21 punten, leider Mol heeft er 27 (1 wedstrijd meer gespeeld).

'Voor de start van de wedstrijd een mooi moment toen een deel van onze U7 mee mocht oplopen met hun grote helden en dat werkte motiverend voor de boys want ze starten scherp aan de wedstrijd', zegt Thijs Van Nueten pr-SKS.

'In minuut 5 was er al een eerste kleine kans voor Van Bael maar deze ging voorlangs, het spel ging snel op en neer maar door mistasten in onze verdediging werd dit genadeloos afgestraft en zo stond de 0-1 op het bord.

SKS liet de kopjes niet hangen en probeerde de aansluitingstreffer te zoeken maar botste op een stugge verdediging van Mol.

Na een verre inworp van Mol kwam de afvallende bal aan de grote Baklijn een werd deze ineens op de slof genomen en zo stond het 0-2. SKS blijft erin geloven en probeerde nog voor de rust een goal te maken maar door enkele reddingen van de bezoekende goali en het missen van een open kopkans door Van Den Brande bleef het lang 0-2 maar in minuut 42 tikte Van Bael de 1-2 binnen van dichtbij. Ruststand 1-2.

Na de peptalk van de trainers en met het mes tussen de tanden kwam de thuisploeg als herboren uit de kleedkamers. In minuut 55 was het zover de 2-2 stond op het bord door Ruben Van Bael die de bal over de doelman lopt na een schitterende doorsteek pass van Jasper Lambrechts. Mol probeerde wel maar kwam er niet meer uit.

In minuut 73 kwam SKS verdiend op voorsprong door een afstandsschot over de grond door een zeer sterk spelende Lambrechts.
Na een fout op Van Bael werd de bal gelegd op een 20 tal meters van doel een door een mooi Krul van Van Gestel Vince stonden de bordjes op 4-2.

Mol voerde al zijn wissels nog door maar dit veranderde niets meer aan het spelbeeld. Na het fluitsignaal barstte er voor de jeugdtribune een feestje uit na deze collectieve sterke prestatie.