Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals - KFC Mol 8-1 : 'De Witte was ongetwijfeld trots geweest'

SKS

'8-1 aan de Olympiadelaan . Jawel, 8-1. Met die onwaarschijnlijke cijfers heeft SKS Herentals gewonnen van KFC Mol, nochtans gedeeld tweede in de stand. Een deugddoende opsteker na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen staartploeg Exc. Bouwel.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de geliefde SKS-supporter Sven Rombouts, bijgenaamd De Witte, die tijdens de kerstvakantie overleed.

En of de thuisploeg - met witte polsbandjes - hem eer heeft betoond. Na nog geen halfuur stond de 3-0 op het bord. Jonas Van Gestel krulde een vrije trap binnen en schilderde even later de bal op het hoofd van Jonas Peeters. Jasper Lambrechts trapte een slecht weggewerkte corner uit een scherpe hoek binnen. Na een schaarse aanval scoorde Jari Luysterborg de 3-1, maar dit keer sloop er geen twijfel in de Herentalse gelederen.

Vlak voor rust maakte alweer Jonas Peeters de voorsprong weer wat geruststellender door een voorzet in twee keer in doel te verwerken.

Na de rust bleef SKS ‘on a roll’. De Neteboys veegden de bezoekers gewoonweg van de mat en scoorden tussen minuut 54 en 63’ drie prachtige goals. Peeters kopte een strakke gemeten voorzet van Siebe Janssens staalhard binnen, Szalega scoorde na een heerlijke combinatie die hij zelf had opgezet, en Van Gestel bekroonde zijn sterke match met een beheerst stiftertje.

Twintig minuten voor tijd kapte Peeters, alweer hij, zich vrij in de zestien en plaatste zijn vierde goal van de avond netjes in de verste hoek.

De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen, maar de kopbal van invaller Lino Bernardon werd gered en een poging van Ruben Van Bael strandde nog op de paal.

Na 90 minuten stond de 8-1 op het bord. De supporters wreven zich in de ogen. De Witte was ongetwijfeld trots geweest.' Thijs Delrue/NNieuws.