Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals - KVC Oostmalle Sp. 3-1 : 'Heylen-boys blijven bevestigen richting middenmoot'

SKS

Het Eugeen Pluys-stadion wordt stilaan een oninneembare vestiging, want zaterdagavond heeft SKS Herentals voor de derde keer op rij de drie punten thuis gehouden.  Dit keer na een overtuigende 3-1-zege tegen KVC Oostmalle Sport.

'SKS schoot vol vertrouwen uit de startblokken, vastberaden om de kloof met Oostmalle terug te brengen van zeven naar vier punten. Na dik een kwartier leverde dat een penalty op, toen een voorzet van Jonas Peeters met de arm werd afgeweerd. Jonas Van Gestel zette die beheerst om: 1-0.

De vreugde was helaas van korte duur, want al een minuut later legde Simon Stockman vanuit een scherpe hoek de 1-1 binnen. De doelpuntenmaker vierde zijn knappe goal iets te enthousiast, wat hem een gele kaart opleverde. Toen Stockman twintig minuten later zijn directe tegenstander iets te opzichtig tegen de mat werkte, kreeg hij een tweede keer geel.

Die man-minder-situatie (Stockman was bovendien de meest dreigende bezoeker) brak Oostmalle meteen zuur op. Nog voor de rust leidde een prachtige combinatie langs stationnetjes Dries Mollen en Leon Szalega de 2-1 van Jonas Peeters in.

Na de rust bleef SKS de wet dicteren, maar het duurde tot de 66e minuut voor de bevrijdende 3-1 viel.  Daan Delrue drong op rechts de zestien binnen, naar binnen kapte en met links de bal in de korte hoek binnenschoof.

Ondanks nog een aantal kansen bleef het daarbij, maar daar maalde niemand om. Want SKS heeft met deze derde thuiszege op rij weer wat meer ademruimte gecreëerd. Een meer dan verdiende zege trouwens, wat hoopgevend is voor de toekomst.'  Thijs Delrue/NNieuws.