Heel wat supporters op de derby SKS Herentals - Noordstar bij vriestemperaturen, maar met een sneeuwvrije grasmat. 130 betalenden.

Een 1e helft die voor beide teams kansen gaf.  De bezoekers hadden echter veldoverwicht, dat resulteerde in de 0-1 (12') bij de rust.

Na de koffie begon Noordstar meer druk te zetten.  De pijnpunten van SKS kwamen bovendrijven : veel gekwetsten waaronder doelman en duivel-doet-al Jens Maes. Dat blijft wegen op de resultaten.

De bezoekers scoorden op korte tijd nog 3 knappe goals, 1-4.  Schenk kon de lokale eer redden in de eindfase.  Eindstand 1-4.

Noordstar coach Bert Van Hove : 'Blij met de 3 punten'

Noordstar coach Bert Van Hove was erg blij met de 3 punten. 'Na de verliesmatch tegen VC Poederlee moesten de jongens iets rechtzetten.  Dat hebben ze met brio gedaan.

We zijn goed gestart, de 0-1 in de 12e minuut gaf vertrouwen. Na de rust hebben we op 10 minuten doorgedrukt en stond snel de 1-3 op het bord.   Nu kunnen met ons jong team met goeie teamspirit verder bouwen aan de ploeg.'

Lieven Verheyen SKS-trainer : 'Kansen genoeg'

'We kregen kansen genoeg, maar de afwerking was zoek.  De gekwetsten-boeg blijft nog vol, dat voel je uiteraard.  Maar de jongens hebben alles gegeven, en daar ben ik fier op.  We denken volop al aan het volgend seizoen.'

'We laten het niet aan ons hart komen, dat klassement', zegt Steven Haest, sportief manager bij SKS Herentals. 'We hadden 130 betalenden en een supergoei kantine.  Meer moet dat niet zijn.'