U bent hier

SKS Herentals - Rauw 1-1 : SKS houdt leider in bewang

Herentals | Mol
21.10.2018 - 19.16u
Door: Herman Gezelle

Met SKS Herentals en Mol Rauw stonden de 4e en 1e uit de rangschikking tegenover elkaar. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden.  In een lange openingsfase eist Mol het balbezit op, vlot geholpen door het slordige spel van de thuisploeg.

Het is wachten tot de 25min wanneer Mertens zich achter en vrije trap zet na een fout op Van Gestel. Verlooy verlengt en de bal belandt achter Dirx in doel, 1-0. De eerste bal tussen de palen en SKS gevleid op voorsprong. Even later reageert Mol met een bal op de deklat.

Een minuut later is het echter wel raak. Wils brengt voor vanop vrije trap en Van Roey kopt knap binnen, 1-1.  De match weer helemaal open. De slotfase van de eerste helft is voor een sterk Mol met enkele kansen en een afstandsschot dat Maes uit het doel ranselt.  SKS mag blij zijn met de 1-1 ruststand, na een slordige eerste helft en een sterk Mol.

SKS start gretiger aan de tweede helft en knokt zich terug in de wedstrijd. Toch blijft Mol het gevaarlijkst met enkele kleine kansjes. In de 13min wordt Van Gestel naar de kant gehaald voor Max Van Grieken. Het signaal voor SKS om het gaspedaal in te duwen.

Een knap afstandsschot van Nuyens wordt door Dirx uit doel gehouden wat Mertens iets later inspireert om dit ook te doen maar zijn poging wordt afgeweken. Vervolgens kan SKS een penalty claimen na een duidelijke duwfout op Zamrouni, maar scheidsrechter Lievens gaat hier niet op in.

SKS blijft gevaarlijk met afstandsschoten van Mertens. Een kwartier voor affluiten is het dan ook Dirx die zich tot held van de avond kroont door eerst een afstandsschot van Mertens van onder de lat te halen, en in de daaropvolgende corner terug een sterke redding in huis heeft op het schot van Mertens.

De herneming strandt dan nog op de paal. Mol komt hier goed weg. In de 84min mag Vanhoof gaan douchen na een schandalige overtreding op een sterk ingevallen Zamrouni die de wedstrijd ook moet staken. In de laatste 5min moet Maes zich nog enkele keren bewijzen.

Beide ploegen waren tevreden  met een punt, maar aan de andere kant ook teleurgesteld want beide ploegen hadden de mogelijkheid om de wedstrijd naar hun kant te trekken.

Volgende week wacht voor SKS een zware verplaatsing naar Tielen om De Kempen B partij te geven.  Philippe Verlooy/Steven Haest SKS/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto