Rudi Slegers, de gewaardeerde 'greenkeeper' van SKS Herentals is vandaag  na een slepend gevecht tegen kanker overleden. Hij werd 62 jaar.

'Als mensen ons in het verleden aanspraken over onze knappe groene grasmat, dan verwezen we meteen naar Rudi', zegt SKS-voorzitter Gerrit Van Nueten.

'Hij verzorgde het veld op zo'n liefdevolle manier, dat je automatisch respect kreeg voor de tijd en het werk dat hij erin stak. De spelers, supporters en andere vrijwilligers kregen respect voor zijn groene grasmat. De grasmat van onze 'eersteklas' greenkeeper.



Mensen die vroeg naar hun werk vertrokken en voorbij SKS moesten passeren, zagen Rudi vaak al voor dag en dauw werken aan de velden.
Later kwam Kurt Deckx erbij, die samen met Rudi de velden onder zijn hoede nam. Hij zette het werk alleen verder tijdens de periode van ziekte en doet het nu samen met Bart Janssens. Ongetwijfeld met 'de Rudi' in hun gedachten.

Uiteraard was Rudi vroeger ook jeugdtrainer bij SKS. Ook dit deed hij op dezelfde spontane manier. Rudi was altijd goedlachs.
We zagen Rudi nu al een tijdje niet meer op de club, omdat het niet ging, maar hij was nooit weg te denken uit de club. Iedereen bleef praten over Rudi en dat zal ook voor altijd zo blijven.

Rudi was een levensgenieter. Na de overwinningen van de eerste ploeg ging hij geregeld stevig mee uit de bol.
Ook voor een simpele babbel aan de toog was je bij Rudi aan het juiste adres.

De voorbije maanden voelden vreemd aan, zonder Rudi op de club. We gaan hem allemaal enorm missen, maar zullen aan hem blijven denken als we kijken naar onze prachtige velden.'