U bent hier

SKS Herentals - St.-Dimpna B 2-0 : thuisploeg blijft bevestigen

Herentals
10.09.2018 - 09.31u
Door: Herman Gezelle

'Zaterdagavond begon St. Dimpna B furieus aan de wedstrijd, het tempo lag vrij hoog. Het waren ook de bezoekers, die de eerste kans konden creëren. Veeckmans kwam alleen voor doel en via doelman Maes ging de bal op de paal.

Iets later was er toch een eerste dreiging van Herentals, Mertens kon Verlooy bereiken en die kopte net over. 2 minuten later was het dan toch prijs voor SKS. Verlooy kapte zich simpel vrij in de grote backlijn en plaatste de bal rustig in de rechter benedenhoek.

St. Dimpna was niet uit hun lood geslagen en ging gewoon verder met hun wil op te leggen en het tempo hoog te houden. Op het half uur werd Veeckmans vrijgespeeld op het penaltypunt, maar hij trapte de gelijkmaker naast. Tot aan de rust vielen er geen kansen meer te noteren en zodus bleef het 1-0.

In de 2e helft was het balbezit voor St. Dimpna, maar echt gevaarlijk waren ze niet meer. In de 55 minuut dreigde SKS nog eens. Verlooy zet voor naar Sow en die kwam net te kort om te bal binnen te duwen. Een kwartier voor tijd kon Mertens nog eens dreigen met een afstandschot, maar doelman Stappaerts kon de bal klemmen.

In de 82e minuut komt Geerinckx in balbezit na een corner. Hij trapt de bal van schuin beheerst met een lob over de keeper in de verste hoek, 2-0 voor SKS. Meteen ook de eindstand.

Met 10 op 12 is Herentals goed gestart - volgende week zaterdag speelt SKS tegen Rosselaar Hulsen,' besluit sportief verantwoordelijke Steven Haest. Davy Mannaerts/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto