U bent hier

SKS Herentals – VC Poederlee 2-1 : feestgedruis bij 'allereerste overwinning' - reacties

Herentals | Neteland
06.01.2018 - 22.44u
Door: Herman Gezelle

SKS Herentals heeft tegen de buren van VC Poederlee de allereerste overwinning van dit seizoen binnengehaald.  Het werd 2-1.

De 1e helft verliep evenwichtig met toch 4 échte gevaarlijke prikken van de bezoekers.  Visser opende net voor de koffie de score na een dribbeldemonstratie, 0-1 ('43).

Een opvallend sterk gemotiveerd SKS kwam uit de kleedkamers. Op 3 minuten tijd keerde wit-blauw het tij.  Een perfect getrapte vrije trap van Van Den Brande kopte Peeters binnen, 1-1 (66').

SKS liet het daar niet bij en ging er terug volop tegenaan. 2 minuten was het al zover, Verlooy kon zich op de flank doorzetten en hij legde de bal klaar voor Van Den Brande die de 2-1 binnenschoof (69').

Er was nog 1 mogelijkheid voor Poederlee, maar Aters trapte de bal op de doelman.

Na affluiten was de ontlading bijzonder groot bij de thuisploeg.  Om 24u was de kantine nog goed gevuld na z'n toch wel 'historische overwinning'.

SKS-coach Lieven Verheyen : 'Ik ben een fiere trainer'

'Natuurlijk ben ik na deze wedstrijd een zeer gelukkige en fiere trainer. De overwinning zorgde voor een enorme ontlading voor de spelers en de hele entourage binnen de club. De tegentreffer vlak voor rust kwam als een mokerslag op onze hoofden en bij de rust was het vooral de spelers mentaal terug klaarstomen want het systeem en spel was goed.

In de tweede helft kregen we dan verschillende mogelijkheden en na gelijkmaker zag je bij iedereen de verbetenheid om erop en erover te gaan en enkele minuten later stonden we verdiend op voorsprong.

Nadien hebben we het zeer volwassen uitgespeeld en na het eindsignaal viel er een enorme druk en last van de schouders.

Uitblinkers noemen gaat niet want elke veldspeler heeft zijn taken met alle mogelijkheden uitgevoerd en onze doelman Jens heeft op de juiste moment de ploeg in de wedstrijd of op voorsprong gehouden.

En ook een speciale vermelding verdient Rudi, die het terrein steeds verzorgt en vandaag voor de wedstrijd ook ontelbare uren ervoor zorgde dat we op een ideale mat konden spelen,' besluit een blije Verheyen.

Jos Loots VC Poederlee : ''We hadden de match de 1e helft moeten afmaken'

'We hadden de match de 1e helft moeten afmaken', weet Jos Loots pr- VC Poederlee.  'De 4 goei kansen hadden we moeten afmaken, maar de hele match stootten we op een sterke thuisdoelman Jens Maes. De snelle counters van SKS waren efficiënter in de afwerking. Na rust geloofde ik mijn eigen ogen niet. We waren geen schim meer van de ploeg die in de eerste 45 minuten de lakens uitdeelde. Ook na de 2-1 konden we niet meer tot goede acties komen. Het is zuur om met lege handen naar huis terug te keren.'  Foto's : Lieven Verheyen in actie/NNieuws.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto