U bent hier

SKS Herentals wint Herentalse stadsderby tegen VC voor 300 supporters : 1-0

Herentals
17.07.2019 - 21.46u
Door: Mark Jaspers

Met respectievelijk slechts 1 en 2 trainingen achter de rug, was er meteen al de vriendschappelijke stadsderby tussen SKS Herentals en VC Herentals.  Dit jaar was SKS de thuisploeg voor dit jaarlijks burenduel. 

Nog voor de wedstrijd begonnen was, kenden we al de winnaar, nl. de SKS- kassier want een 300-tal supporters woonden deze derby bij. Een toeschouwersaantal dat tijdens de competitie meestal niet gehaald wordt.  

2 elftallen met veel nieuwe spelers en nog maar enkele trainingen achter de rug, was het vooral veel aftastend voetbal in de eerste helft. De organisatie, het systeem en de nieuwe ploegmakkers leren kennen was het hoofddoel. We gingen dan ook rusten bij een 0-0 stand.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft met weinig doelgevaar, met af en toe een prik aan beide zijden, enkele vrije trappen en hoekschoppen voor beide ploegen.

In minuut 78 werd er door de thuisploeg dan een mooie aanval in elkaar getimmerd die Baba Sow mooi afwerkte : 1-0.

VC trok dan nog alle aanvallende registers open in de hoop de gelijkmaker nog te kunnen binnentikken.  Maar een frisse ex-eersteklasse doelman Sengier bleef een betrouwbaar sluitstuk voor enkele schuchtere VC-pogingen. Sengier verdedigde het SKS-doel omdat de 3 thuiskeepers onbeschikbaar waren.

De SKS-aanhang was na afloop zeer tevreden met deze overwinning van de eerste vriendenwedstrijd van het seizoen.  Vanaf nu kan de trainingsintensiteit omhoog, komen de bekerwedstrijden er aan en maken beide teams zich klaar voor de start van het seizoen.

Een seizoen waarin beide ploegen de eindronde beogen in twee aantrekkelijke reeksen. VC Herentals in 1e provinciale en SKS in 4e provinciale.

We mochten ook nog een kijkje nemen in de nieuw gebouwde kleedkamers van de thuisploeg. Duidelijk een club met een visie op de toekomst wat ook blijkt in het groot aantal jeugdspelers die dit jaar de kleuren zullen verdedigen. Op 4 jaar tijd werd hier toch iets zeer mooi gerealiseerd. (Mark Jaspers)

imageMeer nieuws

Gouden Liam krijgt huldiging in AC

Gouden Liam krijgt huldiging in AC
Herentals | Internationaal | Nationaal 05.12.2019 - 19.45u

Dragon op traject naar ISS, eerste trap gerecupereerd

Internationaal | Kempen regio | Mol 05.12.2019 - 19.39u

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto