Luc Heylen, pr van SKS en afgevaardigede KBVB  : "Op den akker van Turnhout (een ontzettend slecht veld) was de thuisploeg beter aangepast aan het veld en kwam beter tot voetballen dan SKS.

We pasten ons geleidelijk aan het slechte veld en trachten toch ons voetbal te spelen Na de 2 goede reddingen van Maes komt de thuisploeg niet meer over de helft en moet de thuisverdediger een fout maken op Faes om hem af te stoppen, penalty.

De thuisdoelman pakt de penalty van Faes. Een fase later wordt diezelfde Faes voor doel gezet maar weer redt de thuisdoelman subliem. In de 34 min wordt weer Faes door Mertens alleen voor de doelman gezet, maar nu is de doelman kansloos op het schot van Faes. Wat volgt zijn nog 10 schitterende min op de akker van HIH.

In de 38 min wordt Baert diep gestuurd die brengt de bal tot bij De Groof, die trapt de bal overhoeks paal binnen.  2 min voor rust moet Peeters het veld verlaten door een kwetsuur.

Zijn vervanger Van den Brande krijgt direct de bal, dweilt de zijlijn af en vindt aan de eerste paal De Groof die zijn 2e van de dag binnen duwt. Ruststand : een gevleide 0-3.

In de tweede helft controleert SKS de wedstrijd. In de 62 min wordt een hoekschop van De Groof mooi overhoeks binnen gekopt door Verlooy. De einduitslag staat vast : 0-4.

Op dit slecht veld (HIH moet hun veld  en verhuist na Nieuwjaar naar de Leemshoeve). Het voetbal dat SKS bracht, was niet slecht, dus ze blijven op koers voor een goede plaats in het klassement.

Volgende week neemt SKS het thuis op tegen Achter Olen. Hopelijk geen onderschatting en zoals vandaag gasten : 'Altijd knokken en blijven voetballen, dan komen we er wel,' besluit een blije Luc Heylen.

Verslag: Luc Heylen/SKS Herentals/Nnieuws.be