In deze eerste verplaatsing in 2016 stond er voor SKS direct de topper in Halle op de kalender. Halle haalde in zijn vorige 6 wedstrijden 18 op 18, dus wist iedereen dat dit een moeilijke verplaatsing ging worden. De wedstrijd bleef zeer gesloten met geen doelkansen maar veel inzet van beide ploegen. De wedstrijd werd rustiger tot in de 35' verdediger Peeters van SKS de bal krijgt en mag oprukken. Hij trapt vanop 35 meter de bal mooi in doel: 0-1.

Net na de rust wordt het 0-2 via De Groof. Faes krijgt dan bij de bezoekers onterecht rood. In de 53' een voorzet voor Halle, Van Looveren kan koppen maar Maes toont weer zijn klasse. In de 65' wordt de oprukkende Peeters neergehaald en ook speler Van Dooren van Halle krijgt de rode kaart. Ook hier kan niemand de sanctie begrijpen.

SKS krijgt nog kansen via Verlooy 2X en De groof maar de leider kan de verlossende treffer niet scoren. In de 77' kan Willekens voor Halle een voorzet ongehinderd binnenkoppen: SKS moet nog 20' bibberen met nog 2 schitterende reddingen van doelman Maes die zo de 1-2 winst op het bord kan houden.

Gesteund door een schitterende 12e man. "We werden ook weer aangemoedigd door een schitterende 12 man onder leiding van de geblesseerde Baeten. Bedankt gasten jullie zijn een echte steun in moeilijke momenten", klonk het bij de spelers na afloop.

Volgende week volgt de verplaatsing naar Pulle.

Verslag: Luc Heylen/SKS Herentals/Nnieuws.be