U bent hier

SKS Herentals - Zwaneven 1-4 : SKS-motor blijft sputteren - extra foto's

Herentals
16.09.2017 - 22.16u
Door: Herman Gezelle

SKS Herentals wilde zo graag de punten thuishouden na de mindere prestaties bij de aanvang van het seizoen. Zwaneven echter kwam, zag en overwon.  De eerste helft was gelijkopgaand met een slimme openingstreffer van Eyckens op het kwartier (0-1, 15').  Schenck kon 5 minuten later met een spitse doorsteekpas Verlooy bereiken. Die omspeelde de doelman en kon simpel de 1-1 binnen leggen (20'). SKS nam de match in handen na deze gelijkmaker, zonder echt gevaarlijk te zijn.  

Na de pauze gingen de bezoekers meer druk zetten en dat resulteerde in een knappe punter van Van Aarle (1-2, 70'). Eyckens tikte 5 minuten later de 1-3 aan (75').  Wedstrijd gespeeld dacht je, neen.  10 minuten voor affluiten maakte 'Max' Van Grieken een nodeloze duwfout.  Van Aarle zette de strafschop feilloos om, 1-4 (80').

Zwaneven ritueel

De bezoekers konden aan het feesten beginnen : met eerst een nooit gezien ritueel. Zittend in een cirkel met het hele team, met de voetbalschoenen in de hand en de zolen ritmisch tegen mekaar kloppen.  Kwestie om snel terug 'zen' te worden.

Zwaneven-coach Wil Lavrijsen : 'We hebben de hele match gedomineerd.  De eerste helft hebben we wel enkele kansen weggegeven, zonder veel erg.  Dit SKS is nog een jonge ploeg en moet nog groeien. Ze hebben hier wel een uitzonderlijke accomodatie, een prachtige grasmat en verlichting.'

'Volgende zaterdagavond leider Wezel : opnieuw zware dobber'

'De eerste helft hebben wel wat kunnen forceren, maar na de 1-3 (volgens ons buitenspel) en de penaltyfout (1-4) was de motor aan het sputteren gegaan', reageert SKS- T2 Werner Holemans. 'Volgende week zaterdagavond komt leider Wezel naar de Olympiadelaan.  Opnieuw een zware dobber, maar je weet nooit hoe de bal rolt.  Er komen betere tijden, zeker en vast.' (gvn)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto