SKS WillyLoop kende vrijdagavond en 1 mei z'n laatste rechte lijn.  Méér dan 5.000 deelnemers hebben de afgelopen maand gesport tegen leukemie. 

SKS-jeugdcoach Mike heeft van 1 tot  30 april samen met vrienden, collega's, BV's en BN's iedere dag een halve marathon gelopen.  Bedrijven en particulieren konden sponsoren. Iedereen die wilde, kon ook zelf een ronde meelopen of wandelen en hiervoor €5 of een vrije gift doneren.

De steunactie heeft tot dusver zo'n €23.000 opgebracht. De bedragen van de collectors veiling zaterdagen de extra sponsering zijn nog niet bekend. Een getekend shirt van Wout van Aert ging €1.000.

De verwachtingen binnen de organisatie gaan tot een totale actieopbrengst van zo'n €35.000.

Willy : 'Al m'n krachten samengebracht om de laatste kilometer met m'n coach te kunnen afsluiten'

Wilfred 'Willy' reageert emotioneel : 'Ik heb vanavond al m'n krachten bij mekaar gebracht om de laatste kilometers met m'n coach Mike als afsluiter van de WillyLoop te kunnen meelopen. 

De warmte die ik hier bij SKS en in m'n school De Wijngaard de laatste maanden mocht ervaren, blijft onbeschrijfelijk. 

Ik voel in het UZA tijdens de chemotherapie heel wat pijn en misselijkheid, maar dat is een deel van het herstelproces.  De artsen en het UZA-personeel doen - iedere dag weer - hun uiterste best om dit proces zo zacht mogelijk te maken.

Ik ben al m'n kameraadjes bij SKS en in de school zo dankbaar.  Wat m'n trainer Mike en voorzitter Gerrit  uit hun schoen hebben getoverd, treft onze familie diep in het hart.  Ook m'n mama Abi en m'n zusjes zijn zo dankbaar. 

We gaan nog een zeer moelijke periode tegemoet, maar die vriendschap en steun heelt heel veel.  Dank u allemaal!, besluit Wilfred 'Willy' na de afsluiting van de succesvolle WillyLoop, die de hele maand april duurde.

'Het enige dat ik wil, is zo spoedig mogelijk opnieuw voetballen met m'n maatjes, en naar school gaan!'

Méér dan 5.000 deelnemers 

Een fiere SKS-voorzitter Gerrit Van Nueten : 'Méér dan 5.000 deelnemers voor onze WillyLoop hadden we echt niet verwacht. Dat is een overdonderend succes.  We mochten ook heel wat  BV's en BN's (Bekende Netelanders) ontvangen met o.a. Erika Van Tielen, refs Wesli De Cremer en Bram Van Driessche, marathonicoon Louis Hufkens en veel meer toffe sporters.  Onze dank gaat uit naar onze vele sponsors, ons 20-koppig organisatieteam, en alle sympathisanten voor en achter de schermen.

We hopen dat Willy spoedig opnieuw kan komen voetballen.  Dat is het enige doel : steun aan het gezin dat een heel moeilijke periode doormaakt.  Hiermee willen we ook bewijzen dat bij SKS de sociale beleving - naast het voetbal - hoog op de agenda staat.'

Coach Mike : 'Moe, maar ongelooflijk tevreden'

'Ik ben wel moe, maar ongelooflijk tevreden', lacht een fiere coach Mike Schrijvers.

'Deze maand is zo snel voorbijgevlogen. Ik ben heel trots dat ik dit heb kunnen doen, maar m'n dank gaat zeker uit naar iedereen die heeft geholpen of met me mee liep : méér dan 5.000 sportievelingen.

Deze laatste dag was heel apart. Om in schoonheid te eindigen, heb ik vrijdag geen 1/2, maar een volledige marathon gelopen. Tijdens het laatste rondje heeft ook Willy Wilfred meegelopen én gefietst. Dat was gewoon emotioneel mooi.'

Je kan ook nog een vrij bedrag voor WillyLoop sponseren, dat je kan overschrijven op

BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB  < SKS WillyLoop

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op http://www.willyloop.be/

Wilfred 'Willy' het voetbaltalent (11) van de U11 SKS Herentals kreeg vorig jaar november de diagnose leukemie. Wilfred is leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh) in Herentals. Hij verblijft sinds november halftijds in het UZA Edegem voor zware chemo-therapie.

Dankwoordje van mama Abi & gezin :

'Beste vrienden en vriendinnen,

Lopen vóór Willy en tegen leukemie is een bijzonder groot succes geworden, dankzij jullie allemaal.
Méér dan 5.000 lopers en wandelaars steunden de actie.

Het was super om te zien dat zoveel mensen Wilfred Willy willen steunen. Waarvoor bijzondere dank, diep vanuit ons hart.

Dank voor al de sponsors van Mike (zowel bedrijven als particulieren), zonder jullie was Willyloop nooit zo'n succes geworden.

*Met speciale dank aan alle medewerkers van AZH ziekenhuis met de actie *Toon je HART voor Wilfred*
*Met dank aan Team kOsh Wijngaard : op 21/4 stapten al de leerlingen, van de kleinste kleuter tot de grootste tiener, voor Wilfred.
Voor hoop en steun voor een financieel duwtje in de rug.
* Met dank aan *Tommasi* voor de lekkere Willyburger. Mooi heerlijk initiatief Tom Cruze.

Dank u coach Mike, Gerrit en KSKS!
Dank u AZ Herentals en UZ Antwerpen!
Dank u kOsh Wijngaard!
Thank you Tommasi Tom!
Dank u Herentals en omliggende gemeenten Neteland!

Bedankt allemaal ook voor het branden van kaarsen en de gebeden.
Ik ben echt verschoten van hoeveel mensen er zich voor Willy hebben ingezet, allemaal alléén voor hem.
Met al die steun moet Wilfred er doorkomen, spoedig genezen.

Ik ben samen met m'n gezin en familie jullie enorm dankbaar voor alles. Ik ben diep ontroerd.

Veel emotionele groeten Abi & gezin en familie.  Respect en dankbaarheid.'

Foto's L. Hufkens / red. Guy Verellen / Nnieuws is sponsor WillyLoop.