SKS coach Mike ging vanmiddag om 12u van start met de grandiose Willy-steunmarathon.  Samen met marathonicoon Louis Hufkens en René Jacobs (De Kasteellopers) vormde Mike Schrijvers een hecht team om vandaag de eerste halve marathon feilloos af te werken.

Iedere dag in april zal Mike een halve marathon lopen. Iedereen kan ook zelf een ronde meelopen of wandelen, terwijl bedrijven en particulieren de halve marathons van Mike kunnen sponsoren.

'WillyLoop' voor Wilfred (11)

Willy, een spelertje van de U11 bij KSKS Herentals, kreeg afgelopen jaar de diagnose leukemie. Wilfred, alias Willy voor de vrienden, is 11 jaar en leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh) in Herentals. Wilfred verblijft nu halftijds in het UZA Edegem voor chemo-therapie.

Bedrijven en particulieren kunnen sponsoren. Iedereen die wil kan ook zelf een ronde meelopen of wandelen en hiervoor €5 of een vrije gift doneren.

Aan de start zal er een mogelijkheid zijn om digitaal te betalen. Mike hoopt uiteraard dat hij gezelschap krijgt bij het lopen. De grootte van de groepen wordt bepaald door de geldende coronamaatregelen.

De keuze voor het parcours viel op het gebied Heiken – Hidrodoe - Nete – Lenteheide – Vogelzang – Vuilvoort.

Het overgrote deel van het parcours bestaat uit rustige en veilige baantjes. Voor de rest loop je over goed beloopbare en brede bospaden. Van start tot finish loop je in de prachtige natuur.

Voor mensen die een halve marathon teveel van het goede vinden, is er ook een tocht van 5 of 10 km uitgestippeld.

Wil jij Willy ook steunen? Loop of wandel zelf een korte of lange tour en hiervoor €5 of vrije gift te doneren, of sponsor een van de 30 halve marathons van coach Mike. De actie bracht op een paar dagen al €8.000 op.  

Het bedrag dat je wilt sponsoren, kan je overschrijven op

BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op  http://www.willyloop.be/ 

Marathonicoon Louis Hufkens: 'Willy, spoedig herstel!'

Marathonicoon Louis Hufkens :  'Wandelen & lopend heeft steeds al vanaf m'n eerste loop 1995 telkens in het teken gestaan van iets doen voor de medemens.
Helpen is zoveel meer dan te moeten geholpen worden (wat ieder jaar meer en meer betekenis krijgt).

Zo ook deze "Willy Loop", een jonge voetbalbelofte van amper 11 jaar die vecht tegen leukemie, een verdomde ziekte waar ik reeds mee in contact kwam in 1970.

Er bestaan nog steeds geen vaccins om het uit de wereld te helpen.  Deze Willy Loop, een gedachte-kronkel van goeie vriend Mike Schrijvers, die met de nodige steun van gedreven mensen van SKS Herentals een huzarenstuk van 30 dagen na elkaar een 1/2 marathon te lopen.

Mike Schrijvers, Louis Hufkens, René Jacobs en Luc Vertommen van Voetbalclub Noordstar  VV mochten mee genieten van één mooi afwisselend parcours 1/2 off road, uitgetekend door Mike zelf.

Graag nodig ik alle joggers, lopers, wandelaars uit om mee te doen. Mee genieten van de mooie verrassende plekjes door het groen van Herentals en Vorselaar, steun deze actie met een kleine gift en een gezonde inspanning.

Je kan op eigen tempo en gekozen dag de gans de maand dit mooi afgepijld parcours beleven.
Bij aankomst kon ik ook zelf een woordje wisselen met de grandioze jonge vechter, Wilfred 'Willy'.  Een kranige jongen vol ambitie die onze steun méér dan verdient. Willy, spoedig herstel!'

Guy Verellen / foto's Nnieuws L. Hufkens.