U bent hier

Slachthuis Vanlommel staat vanaf maandag terecht voor versturen van vervallen vlees naar Kosovo

Olen
13.09.2018 - 19.19u
Door: Mark Jaspers

Op maandag 17 september start voor de correctionele rechtbank van Antwerpen het proces tegen slachthuis Vanlommel uit Olen. Het bedrijf wordt vervolgd voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet. Dat meldt het parket van Antwerpen.

De Kosovaarse autoriteiten onderschepten in de zomer van 2017 een lading diepgevroren vlees, afkomstig van slachthuis Vanlommel in Olen. Van twee pallets, op een lading van twintig ton, was de houdbaarheidsdatum met een drietal weken verstreken. Volgens het bedrijf ging het om een menselijke fout: de twee pallets waren bestemd voor de dierenvoederindustrie en waren per vergissing meegestuurd.

Het voedselagentschap FAVV bevestigde dat er geen aanwijzingen waren voor een intentionele fraude. De Kosovaarse bestemmeling van het vlees was ook al betrokken in het schandaal rond slachthuis Veviba uit Bastenaken. Dat was in maart zijn vergunning kwijtgespeeld, nadat er fraude met de vervaldata van vlees werd vastgesteld. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto