Slagbomen en de Sperwerlaan in Grobbendonk blijven een erg stroef huwelijk. Afgelopen uren is de slagboom aan de zijde van Industrieweg een zoveelste keer aan flarden gereden.

De slagboom moet er zwaar verkeer weren.  Maar door de werken aan de N13 De Lindekens komt er een massa voertuigen die richting uit. 

'Het gaat toch alles samen over 100.000 voertuigen per week', zegt Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert (GiB). 'Je ziet, veel te veel om door een rustige woonwijk te laten rijden.

Vandaar dat we met 2 slagbomen het zware verkeer weren, maar toch mogelijkheden scheppen voor bussen en hulpdiensten. Het lokaal bestuur moet dit volhouden en de slagbomen opnieuw zo snel mogelijk herstellen.

Een camera registreert het reilen en zeilen om en rond de slagboom. Wie stukken maakt, krijgt de rekening gepresenteerd.'

De slagboom op de gemeentegrens met Nijlen werd vrijdagavond na een reparatie opnieuw in gebruik genomen.  'Hoelang blijft die actief?', vraagt menig buurtbewoner zich af.  Foto M. Van Lancker/N.