U bent hier

Slechte coördinatie wegenwerken Lichtaartseweg - Olensesteenweg oorzaak files

Geel | Herentals | Kasterlee | Kempen regio
05.02.2016 - 14.54u
Door: Herman Gezelle

Aan de Lichtaartseweg en Olensesteenweg in Kasterlee worden de volgende weken werken uitgevoerd. Deze werken duren tot 25 maart en overlappen gedeeltelijk met de timing van de werken aan de brug over het kanaal in Olen. Die werken zijn gepland van 1 maart tot 8 april.

Deze timing maakt het voor bewoners en bezoekers van Mosselgoren en Roerdompstraat moeilijk om hun buurt te bereiken.  Het is aanschuiven in heel de regio.

Het Geelse stadsbestuur werd pas zeer laattijdig ingelicht over de werken en wil alsnog proberen de timing van de werken bij te sturen zodat niet op beide plaatsen tegelijk gewerkt wordt.

De eerste fase van de werken aan Lichtaartseweg ter hoogte van Bobbejaanland zijn  gestart. De fietspaden worden gerenoveerd en aan de overzijde van Bobbejaanland wordt een nieuw fietspad aangelegd.

Tegelijk wordt de rijweg verbreed om een aparte afrit voor de parking van Bobbejaanland te creëren. De rijbaan is ter hoogte van de ingang afgesloten en wordt plaatselijk omgeleid.

In een tweede fase wordt gewerkt aan het kruispunt Herentalsesteenweg met Olensteenweg in Kasterlee. De rijbaan blijft gedurende de werken (week van 7 maart) open voor het verkeer.

In de laatste fase wordt gewerkt aan de brug over het kanaal in Olen. De brug wordt van 1 tot 25 maart 2016 afgesloten. Een omleiding wordt voorzien.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto