U bent hier

Slechts 2 partijen voor gemeenteraadsverkiezingen in Vorselaar : geen N-VA, sp.a of Open Vld

Vorselaar
21.08.2018 - 15.03u
Door: Herman Gezelle

In Vorselaar zouden slechts 2 partijen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Enkel CD&V neemt de handschoen op tegen ActieV, dat in 2012 al 12 van de 19 zetels binnenhaalde.  Nog even afwachten tot 15 september, dan moeten de lijsten neergelegd worden.

In 2012 waren ze nog met 5 partijen. Open Vld greep met 409 stemmen net naast een zetel en verdween uit de raad. Er komt wellicht geen nieuwe lijst. De sp.a, goed voor 428 stemmen, mocht Jan Dhanis opnieuw naar de gemeenteraad sturen, maar die houdt het nu voor bekeken.

Ook N-VA zal normaliter ook de handdoek in de ring werpen. 'In theorie kan het nog, maar het ziet ernaar uit dat we niet meer meedoen', zegt gemeenteraadslid Davy Van Hemelen. 'Te druk met ons werk', klinkt het. N-VA was in 2012 goed voor 816 stemmen of 2 zetels.

Eenvoudiger voor de kiezer

'Laten we eerst 15 september afwachten, de ultieme datum om een lijst neer te leggen,' zegt burgemeester Lieven Janssens. Misschien steekt er toch nog ergens een lokaal initiatief de kop op. Als we maar met 2 partijen naar de verkiezingen zouden trekken, wordt de keuze voor de kiezer in zekere zin een pak eenvoudiger. Je staat achter het gevoerde beleid of je wil iets anders.' (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto