U bent hier

Slechts 4 amateurclubs vragen een licentie aan voor 1B

Heist op den Berg | Vlaanderen
13.02.2018 - 17.46u
Door: Herman Gezelle

Amper 4 clubs uit de eerste amateurklasse zullen een licentie aanvragen voor deelname aan de Proximus League (1B), zo is gebleken na een rondvraag bij de 16 clubs. Het gaat om leider Lommel SK, Dessel Sport, KMSK Deinze en Seraing.

Lommel SK degradeerde vorig seizoen uit de Proximus League en wilde zo snel mogelijk terugkeren in het profvoetbal. De Limburgers voeren de stand aan in de eerste amateurklasse en verwachten geen problemen met het licentiedossier.

Eerste achtervolger, KSK Heist, vraagt geen proflicentie aan door financiële redenen. Ook het stadion, dat gehuurd wordt van de gemeente Heist-op-den-Berg, voldoet niet aan de voorwaarden. Nummer 3 in de stand, Knokke, vraagt om gelijkaardige redenen ook geen licentie aan.

Nummers 4 en 5, Dessel Sport en KMSK Deinze, hopen nog wel op de promotie en dienden een dossier in. Ook Seraing, dat momenteel nog op achtervolgen is aangewezen in het klassement, vraagt een proflicentie aan.

De deadline voor het indienen van het proflicentiedossier is op donderdag 15 februari. Clubs die geen aanvraag voor 1B indienden, kunnen per definitie niet promoveren naar de Proximus League. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto