U bent hier

Slechtst scorende burgemeester van de Kempen: “Afgestraft voor stoelendans”

Grobbendonk | Neteland
06.10.2018 - 21.59u
Door: Herman Gezelle

Eric Van Meensel (N-VA) had naar eigen zeggen liever een hogere score behaald (bij zijn aantreden in 2015 behaalde hij nog 5,8 op 10, nvdr). Volgens de burgervader heeft de perceptie de bovenhand gehaald.

"Achter de schermen is er wel goed werk geleverd", zegt Van Meensel. "Heel wat dossiers werden correct afgehandeld, zoals rechtzettingen van financiële situaties uit het verleden. Andere zijn zo goed als klaar om de volgende legislatuur uitgevoerd te worden."

"Ik hoop alleen dat de kiezer de kaarten goed legt voor een coherente meerderheid, want al dat politieke gedoe dat zich tijdens deze legislatuur afspeelde, is niet werkbaar."

Van Meensel wijst naar de overstap van zijn gewezen lokale voorzitter Peter Van Pelt naar beweging De Burgers, en naar het vertrek van OCMW-voorzitster Anne Appeltans-Janssen (CD&V) en Gert Fransen (SP.A), eveneens naar De Burgers. Die laatste twee trokken intussen ook daar de deur achter zich toe en richtten De Lokale Lijst op.

"Hun overstap was vorig jaar een donderslag bij heldere hemel", zegt de burgemeester nog. "Ik denk nog altijd dat ze wegens persoonlijke ambities zijn overgestapt, wat niet bevorderlijk is voor de geloofwaardigheid van de politiek. Nu zijn er opnieuw zeven lijsten voor de verkiezingen. Dat is toch niet meer normaal, voor een dorp als Grobbendonk?"

Criminaliteit

Twee derde van het kiezerspanel beoordeelt deze coalitie van N-VA, SP.A en CD&V slechter dan die van Van Meensels voorganger. Iets meer dan twee op de drie respondenten vindt dat het bestuur de criminaliteit en de kleine overlast niet goed heeft aangepakt. Voorts voelt bijna twee derden van de ondervraagde respondenten zich niet voldoende betrokken bij het beleid van de gemeente.

Bron De Standaard - verschijningsdatum 6/10/2018 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto