Zondagavond om 21.40u viel in de AB het verdict over de finale van Humo's Rock Rally. Sleepers' Reign uit Herentals werd schitterend 2e. Een prachtprestatie met een nummer van Bob Dylan.Compact Disk Dummies uit Kortrijk zijn verrassend de winnaars.


Sleepers' Reign is vrijdag 30 maart om 19u in de show van DJ Tam op ThalsFM.  Bellen voor reacties kan live via tel. 014-704850, je bent welkom in de ThalsFM-studio, Eilandje 1/C,  Herentals.

Sleepers' Reign won ook de publieksprijs van €10.000.  Voor de 2e stek kregen ze €7.000.  Leuke avond voor dit Herentals' talent : €17.000 én een onbetaalbare ervaring rijker.

Sleepers' Reign speelde :
-King into Delight
-Crushed befor Collision
-Like a Rolling Stone (Bob Dylan).

Mama Gina : 'Echt zot en echt onverwacht!'
Mama Gina van Lukas Hermans beschrijft de eerste emoties van zondagavond in AB :  'Ze waren superblij natuurlijk. Eerst wonnen ze de publieksprijs. Dat was al fantastisch. Toen wonnen ze ook nog zilver. Dat was echt zot en echt onverwacht. Ze waren er echt (emotioneel) van aangedaan. Het was mooi om te zien en onvergetelijk!'

Jury : 'De moeilijkste keuze in tien jaar'
De moeilijkste keuze in tien jaar", vond de jury. "Het zijn tien verschillende genres.  De voorbije jaren waren er telkens uitschieters, maar deze keer was bijna iedereen aan elkaar gewaagd. Van de 10 finalisten konden er acht zo het ereschavotje op", zei Geert Op de Beeck, een ancien in de jury. Zelf noemde hij zich geen fan van het genre van de winnaar, maar hij ging af op zijn buikgevoel. "Deze jongens zijn gewoon goed in wat ze doen".

Op de 2e plaats eindigde dus Sleepers' Reign, dat vooral opviel met een cover van Bob Dylans "Like a rolling stone". De derde plaats was voor het duo Float Fall. Geppetto & The Whales, de enige groep die al een cd uit heeft en dus de favoriet was, haalde het podium niet.

Foto's Lukas & Gina Hermans / Nnieuws.