U bent hier

Slimme koelkasten, wasmachines of tv's zijn de toekomst, maar zijn ze wel veilig?

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
31.08.2018 - 19.42u
Door: Herman Gezelle

Slimme koelkasten, microgolfovens, wasmachines en televisietoestellen. Ze staan vanaf vandaag tot volgende week woensdag te pronken op de IFA-beurs in Berlijn. Belangrijkste thema's dit jaar zijn artificiële intelligentie (AI) en stemherkenning. Maar zijn die slimme huishoudtoestellen wel veilig?

"Allesbehalve, de consument is niet bereid om te betalen voor veiligheid", zegt KULeuven professor Bart Perneel, die gespecialiseerd is in internetveiligheid. Onze expert technologie Loutfi Belghmidi trok naar IFA.

Wie de nieuwste slimme huishoudtoestellen wil zien, moet dezer dagen naar Berlijn trekken. Daar start vandaag het "Internationale Funkausstellung Berlin" ofwel Internationale Radiotentoonstelling Berlijn.

De eerste editie vond plaats in 1926. Later groeide IFA, met meer dan 270.000 bezoekers en 1.500 standhouders, uit tot de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Terwij het MWC-congres in Barcelona meer focust op smartphones, ligt de nadruk bij IFA op huishoudtoestellen.

De belangrijkste thema's van dit jaar zijn AI en stemherkenning. De producenten doen er alles aan om de toestellen slim te maken. Het moet ook makkelijk zijn om ze te bedienen.  (Lees verder VRTNWS)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto