In 2015 verwierf het gemeentebestuur van Kasterlee Markt 41, de vroegere Cash/Delhaize, na lange onderhandelingen. Schepen van ruimtelijke ordening Mies Meeus: "Door dit gebouw te verwerven krijgen we de mogelijkheid om de ontwikkeling van de Markt mee te sturen.

Een groene zone van 9 meter breed zal de doorgang tussen het nieuwe toeristische kantoor en het nieuw op te richten gebouw, verfraaien."

De doorgang tussen Markt 41 en Markt 42 naar de nieuwe site van het OC Kasterlee zal veiliger worden, maar ook aangenamer door aanplantingen die zullen gebeuren. "Bovendien willen we de levendigheid en bedrijvigheid rond het marktplein een nieuwe impuls geven door een handelsfunctie op het gelijkvloers op te leggen, " vertelt Mies Meeus.

Vandaag ligt het sloopdossier voor de gemeenteraad ter goedkeuring. Het gebouw zal volledig afgebroken worden en in afwachting van een nieuwe invulling zal voorlopig een groene weide met een kruidenmengsel de groene uitstraling van Kasterlee en zijn Markt versterken. In 2018 zal het perceel opnieuw te koop aangeboden worden.

"De juiste modaliteiten worden nog uitgewerkt en zullen tegen het einde van het jaar bekend worden gemaakt", besluit Mies Meeus.