U bent hier

Sloopvergunning aangevraagd voor door transmigranten gebruikte douanegebouwen in Mol

Mol
15.05.2019 - 17.29u
Door: Mark Jaspers

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft een sloopvergunning aangevraagd voor de leegstaande douanegebouwen aan de snelwegparking van Mol-Postel langs de E34, zodat ze binnen enkele maanden kunnen worden afgebroken.

Dat heeft Weyts verklaard in zijn antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid en burgemeester van Kasterlee Ward Kennes (CD&V). Zowel Kennes als de Molse burgemeester Wim Caeyers (CD&V) reageren positief op de beslissing en hopen dat zo een einde zal komen aan de problemen met transmigranten op de site.

De douanegebouwen aan de snelwegparking staan al jaren leeg en de afbraak wordt al lang gevraagd. "Ze vormen niet alleen het mikpunt van krakers, maar de laatste tijd vooral ook van transmigranten die zich daar verschuilen om ve rvolgens in geparkeerde vrachtwagens te klimmen om naar het Verenigd Koninkrijk te geraken", zegt burgemeester Caeyers.

"Blijkbaar staat de afbraak nu eindelijk concreet op de planning, daar zijn wij uiteraard blij mee. We zijn wel vragende partij om nadien nog een minimum van voorzieningen te plaatsen voor de vrachtwagenchauffeurs, zoals afgesloten sanitair."

Ook Kennes verwacht dat het probleem dit najaar van de baan zal zijn. "Het lokale bestuur wil de parking niet sluiten omdat deze wordt gebruikt door vrachtwagenchauffeurs die hun rij- en rusttijden respecteren, wat essentieel is voor de veiligheid op de weg", zegt hij.

"Maar samen met de burgemeester van Mol pleit ik voor een snelle afbraak van de leegstaande gebouwen omdat deze worden gebruikt als schuil- en overnachtingsplaats."

Volgende week start in Antwerpen trouwens een proces tegen een criminele organisatie die minstens 220 transmigranten richting Verenigd Koninkrijk zou hebben gesmokkeld via de douanegebouwen en de snelwegparking. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto