U bent hier

Sloopvergunning aangevraagd voor door transmigranten gebruikte douanegebouwen in Mol

Mol
15.05.2019 - 17.29u
Door: Mark Jaspers

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft een sloopvergunning aangevraagd voor de leegstaande douanegebouwen aan de snelwegparking van Mol-Postel langs de E34, zodat ze binnen enkele maanden kunnen worden afgebroken.

Dat heeft Weyts verklaard in zijn antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid en burgemeester van Kasterlee Ward Kennes (CD&V). Zowel Kennes als de Molse burgemeester Wim Caeyers (CD&V) reageren positief op de beslissing en hopen dat zo een einde zal komen aan de problemen met transmigranten op de site.

De douanegebouwen aan de snelwegparking staan al jaren leeg en de afbraak wordt al lang gevraagd. "Ze vormen niet alleen het mikpunt van krakers, maar de laatste tijd vooral ook van transmigranten die zich daar verschuilen om ve rvolgens in geparkeerde vrachtwagens te klimmen om naar het Verenigd Koninkrijk te geraken", zegt burgemeester Caeyers.

"Blijkbaar staat de afbraak nu eindelijk concreet op de planning, daar zijn wij uiteraard blij mee. We zijn wel vragende partij om nadien nog een minimum van voorzieningen te plaatsen voor de vrachtwagenchauffeurs, zoals afgesloten sanitair."

Ook Kennes verwacht dat het probleem dit najaar van de baan zal zijn. "Het lokale bestuur wil de parking niet sluiten omdat deze wordt gebruikt door vrachtwagenchauffeurs die hun rij- en rusttijden respecteren, wat essentieel is voor de veiligheid op de weg", zegt hij.

"Maar samen met de burgemeester van Mol pleit ik voor een snelle afbraak van de leegstaande gebouwen omdat deze worden gebruikt als schuil- en overnachtingsplaats."

Volgende week start in Antwerpen trouwens een proces tegen een criminele organisatie die minstens 220 transmigranten richting Verenigd Koninkrijk zou hebben gesmokkeld via de douanegebouwen en de snelwegparking. (Belga)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto