U bent hier

Sloopwerken oude zwembad gaan van start

Heist op den Berg
30.07.2020 - 22.40u
Door: Mark Jaspers

In Heist-op-den-Berg verdwijnt volgende week het oude zwembadcomplex definitief onder de sloophamer. Al bijna 50 jaar lang is het gebouw bij de Lostraat een vertrouwde aanblik en bood het vele generaties Heistenaren eindeloos zwemplezier.

Talloze schoolkinderen leerden er zwemmen, diverse zwem- en duikclubs vonden er onderdak en ontelbare Heistse waterratten hielden er hun conditie op peil. Al in 1963 vatte het lokale bestuur de idee op om een sportpark en een overdekt zwembad op te richten.

Uiteindelijk zou het nog tot 16 december 1969 duren vooraleer de eerste steen werd gelegd. Ruim twee jaar later op 13 mei 1972 vond de inhuldiging plaats in het bijzijn van de toenmalige minister van Volksgezondheid.

In dat jaar kreeg Heist-op-den-Berg trouwens een grondige facelift met de opbouw van een nieuw treinstation en de opening van de beroemde ijsbaan.

Op maandag 3 augustus 2020 starten de afbraakwerken. Het gebouw zal, na enkele binnenwerken die een tweetal weken duren, eerst tot op de vloerplaat van de begane grond worden afgebroken.

Daarna start een archeologisch bodemonderzoek dat vier tot zes weken in beslag zal nemen. Daarna volgt de verdere sloop van het gebouw met aansluitend de aanleg van een tijdelijke parking. Als alles volgens plan verloopt, zijn deze werken tegen het einde van dit jaar afgerond.

Elke bezoeker kent de prachtige mozaïek die de gevel siert. Deze voorstelling van Neptunus, de Romeinse god van de zee, kwam mede tot stand dankzij François Van Put, leraar aan de Heistse tekenacademie, die sterk betrokken was bij de inrichting van het zwembadcomplex.

De aannemer kreeg de opdracht om deze mozaïek in te pakken en nadien te verplaatsen naar zijn nieuwe bestemming. Als alles goed gaat, zal Neptunus een plek krijgen bij de oprit naar het nieuwe zwembad, een beetje verderop aan de rechterzijde van de Lostraat en voortaan de weg wijzen naar Sportoase De Lo.

Dit nieuwe complex is voorzien van een sport- en wedstrijdbad met tribune, een peuter- en kleuterzone met spraypark en spelelementen, verschillende glijbanen, een fitness, groepslessen, een wellness met stoombad, sauna, ... en een brasserie.

Meer info vind je op www.sportoase.be/heist-op-den-berg.

imageMeer nieuws

Opvallend minder sluikstorten dit jaar

Opvallend minder sluikstorten dit jaar
Geel 04.12.2020 - 09.04u

Vlotter produceert pittige blondjes met fruitig aroma

Vlotter produceert pittige blondjes met fruitig aroma
Nationaal | Provincie Antwerpen 04.12.2020 - 08.23u

Antwerpse trein dendert de 1/16e finales van Europa League in : 3-1

Internationaal | Nationaal 04.12.2020 - 07.55u

Gezocht: Suske en Wiske lookalikes!

Gezocht: Suske en Wiske lookalikes!
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 03.12.2020 - 16.09u

Ga voor energiezuinige ramen met de groepsaankoop

Kempen regio | Neteland 03.12.2020 - 11.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto