Radiatorenfabriek Henrad uit Herentals gaat de deuren sluiten.  Er staan 113 jobs van de 171 op de tocht. De markt van radiatoren is al sinds 2006 ingestort omdat er nieuwe technologiën wereldwijd ontwikkeld zijn en de klassieke verwarming minder van toepassing is.  Er zijn ook te weinig renovatie- en nieuwbouwprojecten door de economische crisis.   De vakbonden reageren erg verslagen. Niemand had dit verwacht.  'Winsten tot meer dan 10 procent, zeer grote flexibiliteit en de totale inzet van alle werknemers geven geen recht op een toekomst in deze wereld van alleen maar winstmaximalisatie', weet een verontwaardigde afgevaardigde van het ACV.

Managing director van Henrad Bart Maris zegt dat de directie nog een constructieve dialoog wil aangaan met de sociale partners. 'We verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers.'

In mei vorig jaar was er bij Henrad sociale onrust rond stempeldagen (foto's).  De deur gaat nu definitief dicht.

Met de fabriek in het Nederlandse Nuth zou het bedrijf aan de vraag kunnen voldoen. Henrad maakt via Continental Radiators deel uit van de Ideal Stelrad Groep UK. Stelrad is een divisie van de  Manufacture Association of Radiators and Convectors - MARC UK.

Straks meer.  Foto's archief Nnieuws.