De N-VA Grobbendonk-Bouwel heeft met verbijstering kennis genomen van de beslissing van McCain Foods om de productie in Grobbendonk te stoppen en de fabriek te sluiten. De sluiting treft heel Grobbendonk en Bouwel en de omliggende gemeenten. De steun van de N-VA gaat uit naar de tientallen gezinnen die door dit drama zullen getroffen worden.

De ernst en de impact van deze beslissing kan voor de gemeente nauwelijks overschat worden. De jobs van 92 arbeiders en 31 bedienden staan immers op de helling. McCain is een begrip in Grobbendonk. En iedereen kent wel iemand die in de fabriek werkt of gewerkt heeft.

Achter die werknemers zit ook telkens een gezin. Van die gezinnen zijn er bovendien heel wat die voor hun inkomsten volledig afhankelijk zijn van McCain. Die zekerheid valt nu weg. Het is een sociaal drama dat zijn weerslag zal hebben op de gemeente en haar omgeving. Het is een pikzwarte dag.

Onze regio heeft de voorbije jaren al meerdere klappen te verwerken gekregen. Het ligt echter niet in onze aard om bij de pakken te blijven zitten. Elke tegenslag biedt een nieuwe kans. Vanuit de N-VA zullen we alles op alles zetten om een sociaal bloedbad te vermijden. Hiertoe worden eerstdaags o.m. de nodige contacten gelegd met het kabinet van Vlaams minister van werk Ph. Muyters (N-VA).