Afgelopen weekend vond het Europees kampioenschap BBQ plaats  in Brosarp Zweden.   Dit event verwelkomde een 50-tal barbecueteams uit heel Europa die zich met elkaar meten in :

- 5 onderdelen die meetellen voor het eindresultaat
- 4 onderdelen die additioneel zijn toegevoegd

Belangrijkste onderdelen:
- kip (hele kippen)
- varkensschouder (pulled pork)
- runds (beef chuck)
- vis (tilapia)
- spare ribs
Extra onderdelen:
- dessert
- barbecuesaus
- hot dog
- vegetarisch

'Na een geweldig leuk en overweldigend weekend zijn wij als eindwinnaar uitgeroepen door de WBQA (wereld barbecue associatie)', lacht Jelle Verberne.
'Wij zijn dus EUROPEES KAMPIOEN BBQ geworden.'

.
De behaalde resultaten:
- 1ste plaats algemeen (European champion)
- 1ste plaats spare ribs
- 1ste plaats kip
- 2de plaats pulled pork
- 3de plaats beef chuck
- 3de plaats vis
- 13de plaats dessert
- 13de plaats vegetarich gerecht
- 23ste plaats hot dog.  (pp)