Vrijdag krijgen we in de Kempen een witte sneeuwlaag. Dat voorspelt weerman Frank Deboosere. In het centrum van het land kan een wit tapijt van ongeveer 5 centimeter het verkeer zwaar verstoren.

"Als het sneeuwt dan zal het ongetwijfeld hinder op de weg veroorzaken", klinkt het bij Peter Bruyninckx van het Vlaams verkeerscentrum. "We weten nog niet precies wat dat gaat geven, maar pas je rijstijl aan. Maak geen bruuske manoeuvres, verminder je snelheid en hou afstand van de wagen voor je."

Volgens het KMI zal er donderdagnacht in het noordwesten en aan de kust sprake zijn van smeltende sneeuw.

In de vroege uurtjes vrijdag volgt er nog meer sneeuw in Limburg en in het centrum van het land, zeker in de hogere gebieden en in het zuiden van Limburg. Die sneeuw zal een tapijt van enkele centimeters klaarleggen voor vrijdagochtend.

De sneeuw is niet het enige dat heel wat hinder kan opleveren. Er staat een heel krachtige wind, die een kracht van 100 à 110 kilometer per uur kan aannemen. Wees dus heel voorzichtig in het verkeer en leg losliggende materialen rond uw huis binnen of vast.

In de ochtend op vrijdag zal het zwaarbewolkt zijn met regen en sneeuw. In de namiddag vallen er nog buien en in Midden-België zal de sneeuwlaag nog verder worden aangedikt.

De wind blijft heel erg krachtig en de kuststeden bereiden zich voor op superstorm Dieter. (kmi)