Er is opnieuw kans op gladde wegen door een nieuwe neerslagzone met regen en (smeltende) sneeuw. Het agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt dat de neerslag kan aanvriezen, met een glad wegdek tot gevolg.

'In de nacht van zondag op maandag beleefden we de koudste nacht van het jaar. Het kwik zakte op sommige plaatsen tot 15 graden onder nul, wat door de aanhoudende winterse neerslag tot erg gladde wegen leidde.'  In de loop van de dag blijft het uitkijken voor gladheid op de weg door ijsplekken en aanvriezend dooiwater. Vooral op de op- en afritten en linkerrijstroken kan het op de snelwegen nog plaatselijk glad zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.

Touring en VAB vrezen bovendien voor problemen tijdens de ochtendspits van maandag.

De strooidiensten zijn ook nu weer de hele nacht in de weer geweest. Er is 1.701 ton zout gestrooid. De strooidiensten blijven ook de rest van de dag paraat om de toestand op de weg op te volgen en uit te rijden indien nodig.

Wie niet perse buiten hoeft, blijft beter thuis.

Bezorg ons uw mooiste sneeuwfoto's :  redactie@nnieuws.be

Ongeval op E313 in Olen

Op de E313 Antwerpen-Hasselt gebeurde zaterdagochtend al rond 7u een ongeval ter hoogte van de afrit Herentals-Oost (Olen). De weg is er versperd en het verkeer kan er maar moeilijk door.

In Turnhout is de tent over de overdekte ijspiste gedeeltelijk ingestort. De ijspiste is gesloten.

Er wordt ook afgeraden om in de bossen te gaan wandelen. Door de overvloedige sneeuw zijn al verscheidene toppen en kruinen van grote bomen afgeknakt.

15.000 voertuigen vast in sneeuw in Frankrijk

De eerste winterprik heeft ook in de Franse Alpen en de Savoie verkeers- en andere ellende gebracht. In het gebied in Oost-Frankrijk zitten zaterdag ongeveer 15.000 voertuigen vast in de sneeuw, zo meldde zaterdag de plaatselijke prefectuur. Onder de pechvogels zitten veel weekendtoeristen en buitenlanders op skivakantie.