Na drie weken van intensieve snelheidscontroles op de Booischotseweg in Hulshout geven nieuwe snelheidsmetingen aan dat er een algemene daling is van de gereden snelheden.

In het gedeelte van de Booischotseweg waar men 50 km/u mag rijden is de gemiddelde gereden snelheid van het verkeer in de richting van de Grote Baan gedaald naar 47 km/u. Voor het verkeer in de richting van Booischot is deze gedaald naar 50 km/u.
 
Nog steeds 15% van de bestuurders rijdt evenwel sneller dan 60 km/u met nog enkele pieken tot 110 km/u in beide richtingen. Dit is wel een daling ten opzichte van de eerste metingen waarbij 15% van de automobilisten richting Booischot nog boven de 82 km/u reed.
 
Conclusie is dat de uitgevoerde snelheidscontroles een positieve invloed hebben op het rijgedrag van de meeste automobilisten. De daling in de gereden snelheid verhoogt de veiligheid van de zwakke weggebruikers en verlaagt de kans op een ernstig letsel. Om ervoor te zorgen dat deze positieve trend zich verder zet, zullen de snelheidscontroles blijven doorgaan.