In Neteland zijn op Oudejaar vrijwilligers met zo'n 1.200 snoepzakjes op pad geweest om evenveel kids te verrassen.  Ieder jaar zie je 100-en kinderen in de straten ronddtrekken om nieuwjaarkezoete te zingen.  Een Kempense traditie van meer dan 100 jaar.  

Dat mocht dit jaar door de covidcrisis niet.  'Toch een mooi initiatief van Neteland', grinniken Miesje, Fredje en mama Marlies uit Olen. 'Snoepjes, chocolade, Kempense wafels en nog wat suikerlekkers, voor één keer mag het iets ongezonder zijn, maar onze kids hebben de afgelopen 10 maanden zo hun best gedaan.  We hopen op een beter 2021, met een vaccin voor iedereen!'

Bij de voorafgaande inschrijvingen klokte de kleinste gemeente Vorselaar opvallend met de meeste deelnemers af. 332 tegenover 307 in Herentals (28.000 inwoners...), of 187 in Grobbendonk, 116 in Herenthout en 232 in Olen.

Op de foto : Fredje doet nog snel z'n 'buz' rond de nek om de traditie van nieuwjaarkezoete in eer te houden met de leuze : 'Volgend jaar gaan we opnieuw van huis tot huis zingen. Iedereen een Gelukkige Nieuwjaar.' / Foto Johan Temmerman / Nnieuws.