U bent hier

SO De Vesten Herentals gaat voor talentontdekking en -ontwikkeling

Herentals
21.03.2014 - 11.32u
Door: Herman Gezelle

Weet uw kind wat hij/zij wil? Weet uw kind wat hij/zij graag doet en goed kan? Of weet uw kind dat nog niet helemaal zeker? Geen enkel probleem: SO De Vesten gaat voor talentontdekking en –ontwikkeling!

Algemeen directeur Antonio Pascale : 'In het eerste middelbaar werken we vanaf volgend schooljaar met een modulair systeem met doorschuifmogelijkheid. In de modules werken we projectmatig en gaan de leerlingen aan de slag met wat ze geleerd hebben in de vakken van de basisvorming.

Zo zullen ze bijvoorbeeld robots programmeren en een parcours laten afleggen. Op deze manier weten leerlingen waarom ze moeten leren. Leerlingen KUNNEN, maar MOETEN niet kiezen voor een andere module. 

Het hoofddoel is enerzijds de leerlingen die sterk zijn en niet (meer) zoekende zijn nog sterker te maken. Deze leerlingen geven we de mogelijkheid hun talenten intensief en op een kwaliteitsvolle manier verder te ontwikkelen. Ze hoeven dus niet van module te veranderen. Anderzijds geven we de leerlingen die zoekende zijn de kans hun talent te ontdekken. Op deze manier kunnen ze na het eerste leerjaar gemakkelijker een keuze maken.

Deze leerlingen kunnen in de loop van het schooljaar van module veranderen in de zoektocht naar hun talent. Op deze manier stijgt de kans op klassen met ongeveer dezelfde interesses en vaardigheden in het tweede middelbaar en in de tweede en derde graad.

De talentmodules zijn de volgende:

·       Klassieke Studies (Latijn) –ASO ;

·       Science Technology Engineering Mathematics (Moderne Wetenschappen) - ASO;

·       Technische Vorming (sociale en industriële vorming)- TSO;

·       Cultuureducatie - ASO;

·       Cognosco - ASO;

·       Wielrennen - ASO;

·       Omnisport - ASO.  

Daarnaast hebben we ook een 1B (BSO).    We verwijzen we nog naar onze website www.sodevesten.be, aldus Antonio Pascale.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto