De sociale kruidenier in de Campus Spiegelfabriek aan de Lierseweg Herentals garandeert het recht op kwaliteitsvolle en verse voeding voor kwetsbare mensen in onze stad.

'De medewerkers verzamelen hiervoor voedseloverschotten bij lokale handelaars, supermarkten, boeren, ... en verdelen ze op hun beurt gratis in de kruidenier. Op die manier beperken ze de verspilling van voedseloverschotten en helpen ze de meest hulpbehoevenden aan voeding.

De sociale kruidenier verwacht dat binnenkort ook Oekraïense vluchtelingen van zijn diensten gebruik zullen maken.

Om iedereen van een gevarieerd en uitgebreid aanbod te laten genieten, is de sociale kruidenier daarom op zoek naar extra voedseloverschotten en donaties.

Droge voeding (pasta, rijst, bloem, koekjes, ...), alle soorten conserven, drank in blik of brik, zuivelproducten (melk, room, eieren, yoghurt, ...), broodbeleg (kazen, hesp, broodsmeersels, ...), verpakte maaltijden (pastagrechten, rijstgerechten, aardappelgerechten, ...) en hygiëneproducten, u kan er zeker van zijn dat deze voeding gratis en eerlijk verdeeld wordt.'

De sociale kruidenier ontvangt zowel éénmalige als reguliere donaties. Die kunnen bij u opgehaald worden of u kan ze zelf afleveren, op alle weekdagen tussen 9 en 16 uur, aan de sociale kruidenier, Campus Spiegelfabriek, Lierseweg 132 in Herentals.

Met vragen kan u terecht bij Yuka Peeters tel. 014-24 66 75 of yuka.peeters@herentals.be.