U bent hier

Sociale projecten internationaal uitwisselingsprogramma Up with People

Mol
18.04.2013 - 22.30u
Door: Franky Van Leeuwen

Het internationale uitwisselingsprogramma Up with People voor jongeren tussen 18 en 29 jaar, bestaat al 48 jaar. Ook honderden Vlaamse jongeren reisden ondertussen mee de wereld rond om overal de universele boodschap van hoop en samenhorigheid te verspreiden. Op 25 en 26 april brengt het gezelschap in Schouwburg Rex z’n nieuwste show ‘Voices’. De dynamische muziek en dans uitgevoerd door jongeren van over de hele wereld staan centraal. Maar eerst gaan deze jongeren aan de slag in volgende sociale projecten:

 

Programma sociale projecten

 

Dinsdag 23 april

 

Ø  Project De Witte Mol

In het kader van De Witte Mol Feesten tijdens het weekend van 27 en 28 april, is een grondige opkuis van het domein meer dan welkom. In de voormiddag zullen een twintigtal jongeren van Up with People dit voor hun rekening nemen. In de namiddag zullen deze jongeren een muzikaal en interactief samenzijn verzorgen met de gasten van De Witte Mol.

Timing: 10 - 12 uur: opkuis, 13 – 14 uur: voorbereiding samenzijn/voortzetten opkuis, 14 – 15.30 uur: samenzijn

Locatie: De Witte Mol, Galbergen 21

 

 

Woensdag 24 april

 

Ø  Project Ons Huis

Ons Huis werkte de voorbije maanden rond de thema’s cultuur en multiculturaliteit. Om deze thema’s meer concreet te maken voor de deelnemers van Ons Huis, werkten we een programma uit met een drietal workshops.

-          Koken van internationale hapjes, locatie: Ons Huis, Bresserdijk 4

-          Volksdans, locatie: Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2

-          Line-dance, locatie: Robianozaal Rozenberg, Rozenberg 2

 

Aan elke workshop nemen 5 à 6 jongeren van Up with People deel en een tiental deelnemers vanuit Ons Huis. Aan het einde van de middag zullen alle deelnemers op één locatie verzamelen (Ons Huis) en zal er een toonmomentje plaatsvinden, terwijl iedereen kan smullen van de hapjes die de kookworkshop klaarmaakte.

Timing: 10 – 11.30 uur: workshops, 11.30 – 12.30 uur: receptie/toonmoment

Locatie: Ons Huis, Bresserdijk 4 – Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 – Robianozaal Rozenberg, Rozenberg 2

 

Ø  Project GAMW: verbroedering jongeren Up with People

De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord (GAMW) stelt voor om in ecocentrum de Goren activiteiten te doen met de Molse Up with People-groep en de leerlingen van de GAMW. De activiteiten kaderen in het thema ‘Kunst boven water’ (cfr. thema project Groote Oorlog 2014). De jongeren van Up with People en de GAMW-studenten zullen samen musiceren, waarbij de nadruk gelegd wordt op slagwerk en percussie. Na deze verbroedering wandelen de studenten naar ’t Kristallijn, waar ze samen een lezing zullen bijwonen.

Timing: 13 – 14 uur: samen musiceren, 14 – 15 uur: wandeling ‘t Kristallijn, 15 – 15.45 uur: lezing

Locatie: 13 – 14 uur: ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71; 15 – 15.45 uur: ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3

 

Ø  Project ABK

In de voormiddag zullen de studenten de werking van de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK) ondersteunen door de bibliotheek op te ruimen en andere klusjes uit te voeren. In de namiddag nemen zij deel aan een project waarvoor lokale studenten al grote plastic stroken hebben voorbereid met daarop verschillende zichten op Mol. De jongeren van Up with People zullen deze stroken kleur geven, wat de diversiteit van Up with People weerspiegelt én de verschillende ‘zichten’ die mensen, letterlijk en figuurlijk, op Mol kunnen hebben. Het resultaat kan achteraf als banner gebruikt worden.

  • Timing: 9 – 12 uur: klusjes uitvoeren, 12.30 – 15.30 uur: beschilderen plastic stroken
  • Locatie: Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 24
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto