Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soep voor iedereen, dankzij samenwerking tussen vrijwilligers, Het Leerlabo en Foodsavers Kempen

Verse soep voor iedereen dankzij samenwerking met vrijwilligers, daltonatheneum Het Leerlabo en Foodsavers Kempen. Sinds begin november krijgen alle leerlingen van het Daltonatheneum Het Leerlabo minstens 2 keer per week verse soep met brood aangeboden.

De warme tas soep is erg welkom tijdens de koude winterdagen en zorgt ervoor dat iedereen zijn/haar energiepeil kan opladen. De soep wordt gemaakt door vrijwilligers uit Westerlo aangevuld met leerlingen die op dat moment studie hebben. Deze vrijwilligers engageren zich om gedurende 12 weken verschillende verse soepen te creëren en dat op basis van voedseloverschotten. De uitdaging is niet enkel om de soep tijdig klaar te maken maar ook om de best mogelijk combinatie te vormen met verschillende groenten.

Alle ingrediënten worden voorzien door Foodsavers Kempen. Zij halen dagelijks voedseloverschotten op bij lokale producenten, handelaars en boeren. Groenten, bouillonblokjes en andere specerijen krijgen op deze manier een herbestemming voor iedereen en dus niet enkel voor mensen in armoede.

De samenwerking tussen Het Leerlabo, Toevlucht Westerlo, lokale vrijwilligers en Foodsavers Kempen wordt mogelijk gemaakt door een project van Vlaanderen Circulair, waarbij Foodsavers Kempen nieuwe voedselinitiatieven wil opstarten en bestaande initiatieven verder wil uitbouwen.

Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Kempen: “Foodsavers Kempen is een voedselhub. We zamelen voedseloverschotten en -overproductie in bij supermarkten en producenten en verdelen dit voedsel bij sociale organisaties en kansengroepen in de regio Kempen. Hiermee worden mensen in voedselonzekerheid ondersteund.” Info: Hilsande Sels hilsande.sels@dekringwinkelzuiderkempen

Deel dit artikel