'Niets werkt zo inspirerend als verhalen van collega's ondernemers', zegt Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO provincie Antwerpen. 'Samen ervaringen uitwisselen en kennis delen; het is een ongelooflijke meerwaarde voor elke ondernemer.' 

UNIZO Provincie Antwerpen organiseerde vanmiddag in Bistro Julienne Noorderwijk een boeiende inspiratie-sessie met de PMV/z (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen) en een spitse getuigenis van Inne Vangeel, stichter-zaakvoerder van Poule & Poulette.

'Het kippenkraam & kippenrestaurant van vroeger weer hot maken door het in een krokant en postmodern jasje te steken', legt Inne Vangeel uit. 'Dàt was de missie van Poule & Poulette met als kernwaarden: weet wat je eet, van boerderij tot bord, in een hippe sfeer en vooral ook  90 Happy medewerkers'.

Participatie Maatschappij Vlaanderen voor beloftevolle ondernemingen 

'PMV is 'het doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft', zegt accountmanager Alex De Ridder van PMV/z.(ParticipatieMaatschappij Vlaanderen).

'Beloftevolle ondernemingen kunnen van bij hun prille start, hun doorstart tot verdere groei en voor hun internationalisering een beroep doen op dit financieringssysteem van de Vlaamse overheid.
Vorig jaar lanceerde PMV speciaal voor zelfstandige ondernemers en kmo's het nieuwe label PMV/Z dat een oplossing biedt om zowel de start als de groei van ondernemingen te financieren. Hiervoor werden 4 instrumenten ontwikkeld: Startlening+, KMO Cofinanciering, Winwinlening en Overheidswaarborg.'

Nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen goedgekeurd in Kamer

Het federaal parlement keurde deze namiddag het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen goed. De hervorming die over een paar maanden in werking zal treden, heeft een belangrijke impact op de Belgische ondernemingswereld.

De hervorming noodzaakt ondernemers om stil te staan bij de vele juridische facetten die gepaard gaan met de opstart en de uitbouw van een onderneming. Het vernieuwde wetboek biedt aanzienlijke opportuniteiten om het juridische kader af te stemmen op de werkelijke noden en wensen van ondernemers.

28 februari 2019 : een memorabele en belangrijke dag voor de Vlaamse ondernemer.

Op de foto's : het inspiratie-sessie-team bij Bistro Julienne; Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO provincie Antwerpen samen met zaakvoerder-chef kok Wilfried Broeckx Bistro Julienne; en Inne Vangeel, zaakvoerder-stichter van Poule & Poulette.

Op de groepsfoto o.a. Bovée Stefan, Airzone Kontich; Bruynseels Frank, CRES Capital; Celis Mike, CT Paramedics; Ceulemans Ivo, Niveau Projectontwikkeling; De Schutter Nadia, NDS bvba; Embrechts Ingrid, boekhoudster;

Gebruers Marco, Decor Finesse; Hellemans Hendrik, Coachingplanet.be; Hielscher Annie, Airzone Kontich; Lambaerts Ben, Mobitel; Laureys Patricia, BRIX & C°; Lemmens Jan, Lemcool; Leysen Ans, Atrius Advocatenkantoor;

Luyckx Brent, 4Gold; Peetermans Hilde, Savante Fotografie; Roelants Axel, 4Gold; Schellekens Geert, PwC; Schietekat William, Alpha Invest; Van Saelen Gavin, Airzone Kontich; Van Zand Alain, SUC-6 NV; Verdonck Bert, Aab Accounting;

Versmissen Frans, Huybregts-Reynders; Wullaert Erik, W Projects; Van Ussel Sofi UNIZO Provincie Antwerpen; Cools Dave, UNIZO Provincie Antwerpen; De Ridder Alex, PMV/z; Sabbe Laurenz, PMV/z en Vangeel Inne, Poule&Poulette.

Guy Verellen/ Nnieuws.