Het einde van de soldenperiode roept zeer uiteenlopende reacties op. Terwijl er in Antwerpen lichte euforie heerst, spreken anderen over tegenvallende koopjes.
Gematigd positief
Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, kijkt "gematigd postitief" terug op de solden. Iets meer dan een kwart van de handelaars verkocht beter dan vorig jaar, terwijl ongeveer de helft het slechter deed.
Gemiddeld genomen lag het resultaat op hetzelfde niveau als vorige winter. "Met heel wat consumenten die thuiswerken, een beperkt geopende horeca, geen evenementen en heel wat klanten in quarantaine is een status quo ten opzichte van vorig jaar een gematigd positief resultaat te noemen", zegt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. Volgens de Waalse zelfstandigenorganisatie UCM lag de omzet toch nog zo'n 15% lager dan in 2019.
Regionaal waren er echter aanzienlijke verschillen. Zo profiteerden steden als Gent, Antwerpen, Hasselt en Luik van de invasie van Nederlanders, omdat die in eigen land niet konden shoppen.
Volgens Nico Volckeryck, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) in de stad Antwerpen, zagen de handelaars in de Scheldestad hun omzet met liefst 30% toenemen. "Niet alleen die van handelaars op de Meir. Ook winkels in de kleinere zijstraten hebben van de komst van de Nederlanders geprofiteerd", zegt hij in GVA.
Meer landinwaarts was van een Nederlands effect geen sprake. "Ik ga eerlijk zijn: mijn solden waren niet zo goed", getuigt Katrijn Verlinden van dameskledingwinkel MarieFleur in Lier.
Verlinden wijst vooral naar de coronamaatregelen, waardoor heel wat feestjes en evenementen niet konden doorgaan. "Klanten moeten thuis kunnen verdedigen dat ze een nieuw kleedje nodig hebben voor een feest. Maar als er amper feesten zijn, komen ze natuurlijk niet." (Retaildetail) Foto NNieuws /Johan Temmerman.
Onderzoek wijst uit dat mensen actiever zijn als er zich dichter bij hun woonplaats sportinfrastructuur bevindt.
Daarom kocht team Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg via de groepsaankoop van Sport Vlaanderen een mobiele IPitup-beweegbank. Dat is een meerpersoonszitbank met allerlei beweegfuncties.
De bank staat op dit moment opgesteld aan sporthal De Lichten in Booischot en kan door iedereen vrij gebruikt worden. Ze is voorzien van infopanelen met laagdrempelige oefeningen.
Groep Infrabo, advies- en studiebureau uit Westerlo, bestaat volgend jaar 40 jaar. Een uitgelezen moment om een volledig nieuwe huisstijl te lanceren die aansluit bij de hedendaagse activiteiten van het bedrijf.
Logo in een nieuw jasje
Vanaf vrijdag 1 juli 2022 komen er nieuwe verkeersregels voor elektrische steps. Die mogen voortaan niet meer op het voetpad rijden.
De Vlaamse verkeersbelasting wordt bijna 10 procent duurder en de soepelere procedure om tijdelijke werkloosheid aan te vragen loopt na meer dan twee jaar ten einde. Ze werd ingevoerd aan het begin van de coronacrisis. (VRTNWS)
De Tour de France staat voor de deur maar de topwielrenner heeft naast zijn deelname aan de Tour ook nog ander nieuws aan te kondigen.
Wout van Aert & echtgenote Sarah De Bie investeren de komende jaren in een participatie met Heylen Vastgoed uit Herentals. Heylen Vastgoed werd in 2005 opgericht door Johan Heylen als éénmanszaak. In 2014 vervoegde Cedric Vanhencxthoven Heylen Vastgoed om het samen verder uit te bouwen.
Op maandag 4 juli start de gespecialiseerde asbestverwijderaar 4Best uit Lille met de graafwerken om de asbest uit de ondergrond van de Diepestraat te verwijderen.
Deze werkzaamheden verlopen volgens een aangepaste methode om alle gezondheidsrisico's voor de werfmedewerkers en de omwonenden uit te sluiten.
Wanneer het asbest veilig uit de ondergrond gehaald is, hervat de aannemer na het bouwverlof de voorziene rioleringswerken.
Vlaamse boeren doen meer dan lekker voedsel produceren alleen. Het zijn ook veelzijdige ondernemers die ons unieke Vlaamse landschap mee vorm geven.
Tijd dus voor een lofzang aan onze Vlaamse boeren en tuinders. Deze zomer brengt #Boerentrots samen met twee street artists een kleurrijke ode aan onze boeren.
Via twee prachtige muurschilderingen in Antwerpen en Gent tonen ze de producten die onze boeren lokaal telen en de adembenemende landschappen die ze elke dag mee vormgeven.
De politie van Antwerpen heeft zes twintigers opgepakt die verdacht worden van phishing.
De bende verstuurde duizenden berichten in naam van Itsme, banken en overheidsinstanties en maakte vermoedelijk honderdduizenden euro's buit bij tientallen slachtoffers.
Opvallend: een van de verdachten werkte een tijdje als contacttracer en misbruikte haar positie om vertrouwelijke gegevens van potentiële slachtoffers te bemachtigen. (VRTNWS)
Melikan Kuçam, het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid, is ook in beroep veroordeeld voor mensensmokkel en passieve omkoping.
In beroep krijgt hij wel strafvermindering: 5 jaar effectief in plaats van 8 jaar. De geldboete die hij moet betalen wordt ook verlaagd: van 696.000 euro naar 48.000 euro.
VanRoey.be en Fortino Capital Partners (“Fortino”) kondigen vandaag aan dat investeringsbedrijf Fortino een belang heeft genomen in VanRoey.be.
Het management heeft in Fortino de partij gevonden om de groeiambities kracht bij te zetten en samen VanRoey.be verder uit te bouwen, steeds met de focus op kwalitatieve dienstverlening en klantentevredenheid.
Nog maar een jaar geleden opende de fietsbieb Nijlen de deuren in het Buurtpunt in de Kerkeblokken. En nu al gaat de fietsbieb het 100e kinderfietsje uitlenen.
Ongetwijfeld gaan er deze zomer nog heel wat kinderen het met een blij gezicht 'aftrappen' daar. Over de zomer gesproken, dan zit de fietsbieb even in de Goezo! school, 50 meter verderop in Kerkeblokken.